02:17:44 27.04.2024
Stiri

Merită aplauze! Copilul sărac lipit dintr-un sat, ajuns cercetător la NASA

Social 07.12.2015 18:29 Vizualizări1761 Autor: Ziarul National
Merită aplauze! Copilul sărac lipit dintr-un sat, ajuns cercetător la NASA onlinereport.ro


Alexandru Chimba este tânărul român dintr-un sat îngropat de timp care a reuşit să devină cercetător la NASA. Povestea lui merită să fie pe buzele tuturor românilor!

Alexandru Chimba s-a născut în Firijba Vâlcii într-o familie săracă şi numeroasă. Tatăl sau era tăietor de lemne, iar mama lui nu se dădea la o parte să ia în cârcă un buştean cât omul de gros. Încă de pe băncile şcolii profesorii au înţeles că Alexandru are ceva special: iubea stelele.

După război, la vârstă de 11 ani, tânărul a fost trimis la Râmnicu Vâlcea să facă gimnaziul, iar drumul l-a purtat spre Bucureşti. Deja în clasa a X-a, Alexandru analiza teoriile despre meteoriţi, despre galaxii, copilul din Firijba era deja considerat un geniu.

În anul doi la Facultatea de Matematică, viaţa lui s-a schimbat total. Alexandru a dispărut fără urmă chiar înainte de Crăciun. Până în primăvară anului 1990 când în sătuc soseşte o maşină mare, albă, din care coboară un bărbat înalt, cu părul grizonat, iar femeile din sat îl recunosc.

„Lixandru lui Uca? Tu eşti Lixandru a’ lui Uca?”

Alexandru Chimba ajunsese la NASA, trăia în Mâine. A fost printre cei care au pregătit programul Marş Pathfinder, notează ramnicuvalceaweek.ro. Din păcate, românii nu au ajuns să îi afle povestea impresionantă. Povestea de viaţă a unui tânăr care din nimic a ajuns printre stele.

„Ar fi o şansă, satul este deja părăsit, noi am dus drumul până la intrare. Dar este o minune, un sat virgin în mijloc de pădure. Depinde foarte mult care sunt intenţiile domnului Alexandru. Oricum, doreşte să se reîntoarcă aici, la un moment dat. Locul se poate preta la orice, tabără de pictură, de teatru etc.”, spune primarul Constantin Şerban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md