00:35:33 27.04.2024
Stiri

Procurorul Chișinăului CRITICĂ cererea lui Gurin în dosarul Filat: „Ne are de proști”

Politică 30.11.2015 13:00 Vizualizări5520 Autor: Stela Mihailovici
Procurorul Chișinăului CRITICĂ cererea lui Gurin în dosarul Filat: „Ne are de proști”


Procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, critică acțiunile procurorului general Corneliu Gurin și cererea acestuia prin care i-a fost ridicată imunitatea fostului premier Vlad Filat.

Diacov susține că deputaților nu le-a fost prezentată nicio probă concludentă care ar arăta că liderul PLDM trebuie să fie anchetat, iar acțiunile invocate de dare de mită de zeci de milioane sunt „cel puțin banale”.

„Am vorbit cu mai mulți deputați și i-am întrebat: Chiar vi se pare credibil? Spun că lui Filat i-au fost aduse 20 de milioane de lei cu câteva zile înainte. În bancnote de 500 și de 1 000 de lei asta ar însemna mai multe pachete mari, cum ai aduce un braț de fân la vacă. Cum? Mergea cineva cu pachetul acesta pe stradă? Nu zic nimic. Poate Filat a luat așa mită, dar procurorul general trebuia să spună cum a luat. Cineva ne socoate de proști”, a spus Diacov într-o conferință de presă.

Acesta afirmă că dosarul lui Filat trebuia să fie în gestiunea Direcției care se ocupă de cazuri excepționale, dar a ajuns la doi procurori care nu au experiență.

„Nu cred că Adriana Bețișor, cu cinci ani de activitate, are competența necesară, iar Galeru a fost subalternul meu și-l cunosc. Am scris pe 20 de pagini mai multe nereguli și cu drogurile, și cu altele și i-am cerut procurorului general să-l tragă la răspundere. Galeru nu are dreptul nici juridic, nici moral să aibă acces la secret de stat”, a adăugat Diacov.

Potrivit procurorului municipiului Chișinău, în ancheta care-l vizează pe Vlad Filat trebuie atrași mai mulți experți, pentru că e nevoie de o expertiză bună. „Sunt contracte, scheme complicate cu firme off-shore. Sunt convins că acești procurori nu pot să facă așa lucuri”, punctează Diacov.

„Nimeni nu dorește să se afle unde-i miliardul. Această anchetă o să dureze multișor, până o să uitați. Așa cum a fost cu 7 aprilie 2009”, a concluzionat procurorul Diacov.

Menționăm că lui Vlad Filat i-a fost ridicată imunitatea parlamentară și a fost reținut pe 15 octombrie pentru corupere pasivă și trafic de influență. Politicianul a declarat că dosarul a fost pornit la comanda lui Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md