00:09:49 17.05.2024
Stiri

TUPEU // Oaspeții lui Dodon de la Moscova fac de nimic autoritățile de la Chișinău

Politică 29.11.2015 13:40 Vizualizări4311 Autor: Stela Mihailovici
TUPEU // Oaspeții lui Dodon de la Moscova fac de nimic autoritățile de la Chișinău


Discursuri înflăcărate la cel de-al XIII-lea Congres ordinar al Partidului Socialiştilor care se desfășoară astăzi la Chișinău. Mai mulți politicieni străini invitați la eveniment critică dur acțiunile autorităților de la Chișinău și se arată convinși că PSRM este forța de viitor a republicii.

Deputatul rus Serghei Mironov, liderul Partidului „Spravedlivaia Rossia” și-a permis să aducă și acuzații actualei guvernări a R. Moldova, numind Alianța proeuropeană „coruptă care urmărește doar propria îmbogățire”.

„Guvernul R. Moldova nu face nimic pentru acest popor și se orientează doar către curatorii lor din Vest. Noi suntem alături de voi”, a declarat Mironov în fața participanților la congres.

Un alt politician venit din Germania a vorbit despre „oligarhii care au capturat R. Moldova” și au catalogat statul ca fiind „invadat de corupție”.

Reprezentatul Partidului Socialist Român, Daniel Bliort, i-a salutat pe participanții la congres în limba rusă, iar publicul l-a răsplătit cu ovații. Ulterior a zis că îi este mai ușor să vorbească moldovenește.

„Sunt sigur că Partidul Socialiștilor va apăra istoria Moldovei și statalitatea Moldovei”, a punctat Bliort. Acesta îl vede pe Igor Dodon viitorul președinte al R. Moldova.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că formațiunea începe pregătiri intense pentru alegerile parlamentare anticipate. „Este o probabilitate mare că alegerile vor avea loc în prima jumătate a anului 2016. Avem nevoie de mulți profesioniști la nivel local… Trebuie să obținem victoria electorală totală asupra euro-unioniștilor corupți și hoți. Trebuie să avem o majoritate constituțională în următorul Parlament”, a declarat Dodon.

Socialistul a criticat din nou actuala alianță aflată la guvernare care „a depășit recordul rușinos al anilor '90 și a adus poporul la deznădejde”.

„Încă nu este totul pierdut. Vă promit că maximum într-un an, un an și jumătate, PSRM va guverna în R. Moldova”, le-a spus Dodon membrilor formațiunii.


Stiri relevante
29.04.2014 16:48 1824 6 reguli pentru a slăbi repede
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md