20:45:15 18.05.2024
Stiri

INEDIT // Muzeu în aer liber, AMENAJAT într-un sat din R. Moldova

Social 27.11.2015 13:28 Vizualizări1228 Autor: Victoria Bortă
INEDIT // Muzeu în aer liber, AMENAJAT într-un sat din R. Moldova unghiul.info


Un muzeu în aer liber a fost amenajat în curtea Centrului cultural-sportiv din satul Zagarancea, raionul Ungheni. Aici poate fi văzut un cal care bea apă la uluc, o fântână cu cumpănă, cetatea de la Soroca în miniatură, straturi de flori, alei și un havuz.

Cel care a gândit cum să instaleze piesele de decor, să le găsească locul potrivit este antrenorul școlii raionale de sport și locuitor al satului, Sebastian Andriuţă.

„Fântâna pe care am văzut-o în Grecia mi s-a părut că seamănă cu fântânile moldoveneşti şi nu ar fi rău să fie adăugată o cumpănă, ulucul pentru adăpatul cailor. Am făcut o planificare cum să aranjăm astfel, încât elementele să ne reprezinte. E centrul satului şi am spus că trebuie să arate frumos”, povestește antrenorul pentru unghiul.info.

Toate lucrările au fost realizate împreună cu elevii gimnaziului din sat. Sebastian Andriuţă spune că a implicat copiii în amenajarea parcului, pentru ca aceştia să pună preţ pe fiecare lucru care este realizat și să îl păstreze.

La amenajarea micului parc-muzeu în aer liber au dat o mână de ajutor și sponsorii. „Am solicitat ajutor financiar de la prieteni noştri, diferiţi agenţi economici din oraşul Ungheni, locuitori ai satului Zagarancea”, zice antrenorul.

Cu ajutorul acestora, au fost procurate elementele decorative, florile, chiar şi acei 560 de arbuşti care au fost plantaţi pe alee. Totodată, au fost plantați și trei brazi, care la sărbătorile de Crăciun vor fi împodobiţi cu jucării şi luminiţe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md