22:06:53 27.04.2024
Stiri

Ghenadie Cosovan: „Avem foarte multe forțe în R. Moldova care așteaptă să fie distabilizată situația, după care să preia controlul”

Social 26.11.2015 17:09 Vizualizări1995 Autor: Galina Munteanu
Ghenadie Cosovan: „Avem foarte multe forțe în R. Moldova care așteaptă să fie distabilizată situația, după care să preia controlul” europalibera.org


Fostul ministru adjunct de Interne, Ghenadie Cosovan, îl contrazice pe ex-directorul interimar al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Valentin Dediu, și spune că societatea nu ar trebui să reacționeze „cu haz” vizavi de operațiunea polițiștilor de la Bălți.

Cosovan e de părere că oamenii legii trebuie să-și facă treaba, pentru că, potrivit acestuia, unele conflicte sângeroase au început anume așa, iar la prima vedere păreau a fi niște atacuri banale.

„Să ne amintim de Crimeea, Luhansk și Donețk. De către cine au fost inițiate aceste conflicte? Nu tot de către niște schizofrenici? Un om sănătos la cap și-ar căuta de treabă și de viața lui, dar unul de acesta, care nu s-a realizat în viață, caută să se manifeste, și nu prin muncă cinstită, dar anume prin așa ceva. Da, avem foarte multe forțe în R. Moldova care așteaptă să fie distabilizată situația, după care să preia controlul. Vă mai amintiți de 7 aprilie 2009? Cine a pornit revolta? Astfel de forțe avem în mai multe raioane din R. Moldova, printre care la Cahul, Bălți, Ungheni. Dezordinile sunt făcute de către forțe ratate, după care pot apărea forțele speciale, inclusiv din Federația Rusă. Sigur, toți aceștia sunt conduși de către un lider, dar care nu iese în prim-plan. Chiar și în filmulețul prezentat de polițiști apare unul dintre membrii grupării, care vorbește din numele cuiva”, a spus pentru Ziarul NAȚIONAL Ghenadie Cosovan.

Amintim că ieri, 25 noiembrie, polițiștii au destructurat o grupare criminală care planifica să atace mai multe instituții ale statului, inclusiv Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Magazinul „UNIC” etc.

Fostul director interimar al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Valentin Dediu, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că această operațiune ar fi „gândită de către niște schizofrenici” și că nu vede „posibilitatea că aceștia să fi putut distabiliza situația” și să organizeze o lovitură de stat, așa cum afirmă Inspectoratul General al Poliției.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md