21:46:45 02.05.2024
Stiri

Violența prevenită ALTFEL, promovată în 20 de instituții din Republica Moldova

Social 25.11.2015 17:19 Vizualizări1273 Autor: Victoria Bortă


Violența prevenită ALTFEL, promovată în 20 de instituții din Republica Moldova

Spectacole, galerie de fotografii și discuții vor fi organizate în cadrul campaniei de prevenire a violenței în familie, cu sloganul „Prevenim violența prin Artă”, desfășurată în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie curent.

Scopul campaniei este prevenirea violenței în familie în rândul tinerilor, dar și determinarea acestora de a se implica mai activ în prevenirea fenomenului prin diseminarea informației.

„Este important ca tinerii să înțeleagă că violența în familie nu trebuie acceptată și tolerată. Ei trebuie să cunoască că există o legislație națională specială privind prevenirea și combaterea violenței în familie. Pe de altă parte, victimele trebuie să-și cunoască drepturile și să raporteze cazurile de violență, să solicite ajutorul autorităților și al asociațiilor care activează în domeniu”, a menționat jurista Asociației „Promo-LEX”, Lilia Potâng.

În cadrul campaniei vor fi vizitate aproximativ 20 de instituții de învățământ preuniversitar și universitar din țară.

Scenariul evenimentului prevede derularea unui minispectacol artistic special realizat pentru această campanie și vernisarea unei galerii de fotografii.

„Credem că arta poate fi și trebuie utilizată pentru a preveni fenomenul violenței în familie. Prin artă, trucuri artistice, alteori și prin umor, putem transmite orice mesaj, iar în acest caz putem promova nonviolența”, a declarat președintele Asociației Artiștilor Profesioniști și a Amatorilor Artei de Circ din Republica Moldova, Anatolie Jornea.

De asemenea, în cadrul campaniei se vor purta discuții și vor fi distribuite materiale informative despre fenomenul violenței în familie, formele acesteia, ce acțiuni trebuie să întreprindă victimele și martorii actelor de violență, dar și care sunt măsurile și mecanismele de protecție prevăzute de lege.

Tinerii vor beneficia de consultanță pe probleme de violență în familie și la solicitare asistență juridică gratuită.

Campania de prevenire a violenței în familie se va desfășura în următoarele localități: 27 noiembrie – Chișinău; 30 noiembrie – Soroca; 1 decembrie – Comrat; 3 decembrie – Cahul; 7 decembrie – Ungheni; 8 decembrie – Bălți.

Campania este organiză de către Asociația „Promo-LEX” și Inspectoratul General al Poliției, în parteneriat cu Asociația Artiștilor Profesioniști și a Amatorilor Artei de Circ din Republica Moldova.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 498 Joia Mare: Tradiții
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md