23:19:59 10.05.2024
Stiri

Diacov aruncă BOMBA. Plahotniuc, viitorul PREMIER?

Politică 23.11.2015 22:09 Vizualizări4687 Autor: Ziarul National
Diacov aruncă BOMBA. Plahotniuc, viitorul PREMIER? tribuna.md


Președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, este de părere că democrații trebuie să-și asume funcția de premier și să poarte răspundere pentru atmosfera din interiorul viitoarei coaliții, dar și pentru cursul european al R. Moldova.

„Dacă vă aduceți aminte, chiar Ion Sturza a lansat această idee ca PD să-și asume funcția de premier. Noi mâine la partid vom discuta această idee. Vreau să-i întreb și pe colegii noștri din celelalte partide dacă acceptă această idee, ca PD să-și asume funcția de prim-ministru?”, a declarat Diacov în cadrul emisiunii „În profunzime” din această seară.

Întrebat dacă Vlad Plahotniuc urmează să fie viitorul premier, Dumitru Diacov a evitat un răspuns tranșant: „Încă nu am discutat acest subiect în partid”.

Moderatoarea a insistat că Ion Sturza a mai spus că Plahotniuc ar trebui să-și arunce toate telefoanele și să plece din R. Moldova. „Dacă se va întâmpla ceva, atunci personal o să-l rog pe Plahotniuc să-și arunce telefonul și să plece. De fapt, el are trei telefoane. Bine, unul poate să-l păstreze”, a glumit Diacov.

În alt context, Diacov a lăsat să se înțeleagă că PD vrea și funcția de premier, și pe cea de președinte al Parlamentului. Întrebat dacă PD își revendică funcția de premier, atunci ar fi gata să cedeze celor din PLDM funcția de spicher, Diacov iarăși a ezitat: „Hai să nu intrăm în detalii”, a răspuns acesta.

Diacov a mai adăugat că ideea cu un premier tehnocrat, așa cum propune PLDM, este „simpatică”, dar nu poate fi aplicată în practică.

„Nu știu ce suport poate avea un premier tehnocrat pentru ca să-și asume angajamentele. A fost Dumitru Braghiș un premier tehnocrat, dar după șase luni și-a făcut partid. Dacă ne referim la exemplul României, atunci vedem că nu partidele au propus un premier tehnocrat, dar președintele țării. Dacă va fi propus de un partid de la noi, atunci nimeni nu va crede că e vorba de un premier tehnocrat”, a mai adăugat acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md