13:44:47 04.05.2024
Stiri

ANUNȚ // Călătoriile cu troleibuzul s-ar putea scumpi

Social 16.11.2015 16:57 Vizualizări1149 Autor: Stela Mihailovici
ANUNȚ // Călătoriile cu troleibuzul s-ar putea scumpi


Din cauza majorării tarifului pentru energia electrică, s-ar putea scumpi și călătoriile cu troleibuzul. Anunțul a fost făcut de șeful Regiei Transport Electric (RTEC), Gheorghe Morgoci, care a prezentat un raport primarului general, care atestă cheltuielile planificate de întreprindere pentru anul 2016.

Potrivit documentului, cheltuielile RTEC se vor majora cu 30 de milioane de lei, doar din diferența de preț la energia electrică și vor ajunge la o sută de milioane de lei în 2016, față de 70 de milioane cât au constituit în anul curent.

„Dacă acum sinecostul este de 2,50 lei, se va ridica undeva la 3,00 lei sinecostul. Primăriei îi aparține decizia: ori va aloca surse suplimentare din bugetul local, ori va ridica tariful pentru călătorie", a declarat Gheorghe Morgoci.

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă afirmă că este prematur să se discute în prezent despre majorarea costului călătoriilor cu troleibuzul.

„Orice scumpire a tarifului la energia electrică produce un efect în lanț. Vreau să vedem evaluarea din partea RTEC, să vedem cum arată cifrele, calculul pentru fiecare kilometru parcurs de vehicul, ce arată încasările companiei și apoi ne vom pronunța. Deocamdată este prematur să vorbim de majorări. Noi am avut de-a lungul timpului diverse modificări de tarife, dar prețul pentru călătoria cu troleibuzul a rămas același din 2009”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Amintim că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a lăsat în vigoare decizia de majorare a tarifului pentru energia electrică aprobată în luna iulie. Începând cu 9 noiembrie, consumatorii vor plăti cu 30% mai mult pentru energia electrică.

Wi-fi în troleibuze

Un alt subiect pus în discuție la ședința de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău s-a referit la dotarea troleibuzelor din capitală cu sisteme de internet wi-fi. Gheorghe Morgoci a precizat că patru companii sunt interesate de acest proiect, care ar putea fi implementat în viitorul apropiat.

„Dacă facem așa ceva trebuie să fie cu acces liber, nu o dată pe zi, să aibă o capacitate de trafic acceptabilă. Să nu fie o chestiune pentru a zădărî călătorii. Pregătiți un caiet de sarcini, desfășurați un concurs, dar să fie condiții mai avantajoase călătorilor, decât ce s-a propus anterior”, a cerut Dorin Chirtoacă.



Stiri relevante
02.05.2024 09:29 726 Joia Mare: Tradiții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md