00:05:08 28.04.2024
Stiri

REPLICA Lorenei Bogza: „A pus MÂNA pe aproape tot, Mr. Plahotniuc”

Social 16.11.2015 16:40 Vizualizări4934 Autor: Ziarul National
REPLICA Lorenei Bogza: „A pus MÂNA pe aproape tot, Mr. Plahotniuc”


Jurnalista postului Pro TV Chișinău, Lorena Bogza, este deranjată de faptul că „unii cetățeni rău intenționați” din anturajul lui Vlad Plahotniuc insistă pe faptul că postul la care lucrează este deținut de firme din zone off-shore. Aceasta a ținut să facă niște precizări și crede că această campanie este regizată de controversatul Vladimir Plahotniuc.

„Tema de discuție sunt beneficiarii finali ai Pro TV, subiect discutat aprins de câteva zile. Pe scurt, vă spun că este vorba despre o companie listată la NASDAQ. Sunt zeci, poate sute de beneficiari finali, care cumpăra și vând zilnic acțiuni. De aceea, nu veți putea vedea o listă cu nume, pentru că acestea se schimbă mereu. Unii au încercat să facă din asta atâta zarvă, deși cel mai simplu era să se documenteze un pic. Nu le-ar fi luat decât doar câteva minute să caute pe google și ar fi aflat că Pro TV este deținut de Central European Media Enterprises (CME). Cel mai mare acționar al CME este Time Warner, a treia companie media din lume, care deține, printre altele, CNN și HBO”, scrie jurnalista.

Lorena Bogza susține că e mai simplu să lansezi acuzații nefondate, decât să verifici informația: „Sunt și colegi din presă care au făcut știre despre asta și nu știu ce au vrut să demonstreze. Nici măcar nu au sunat pentru a discuta cu administrația postului, aceasta fiind o regulă elementară”.

Totuși, sursa citată spune că i-a atras atenția „culoarea” celor care promovează aceste acuzații. „E eficientă această „armată” pentru a distrage atenția de la faptul că șeful deține vreo 4 posturi de televiziune și vreo 3 de radio. A pus mâna pe aproape tot, Mr. Plahotniuc. Până la monopol e doar o jumătate de pas. Nici în perioada comuniștilor nu exista așa ceva. Dar asta nu este o problemă, nu e așa?”, a conchis prezentatoarea emisiunii „În profunzime”.

Amintim că, în contextul proiectului de lege privind transparenţa proprietăţii mass-media, care a fost votat în Parlament la începutul acestui an, instituțiile din presa electronică au făcut publică informația privind beneficiarii finali şi datele cu privire la cota lor de participare la capitalul social. Unii bloggeri afiliați PD-ului au „dedicat” texte faptului că Pro TV „este deţinut de firme off-shore din Curacao şi Bermude”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md