19:37:25 12.05.2024
Stiri

Povești de dragoste // Divorțul

Reportaj 15.11.2015 17:30 Vizualizări1952 Autor: Ziarul National


Povești de dragoste // Divorțul foto simbol

Nimeni nu putea presupune o atare întorsătură în viața acestui cuplu. Erau bine mersi, aveau locuință, afacere, ceea ce le permitea să ducă o viață decentă. Unicul lor copil avea performanțe mari la învățătură. Ce să mai zici – o familie normală.

Însă pe Adela a ajuns-o cuțitul la os. Gata, nu mai poate, divorțează... Și iată de câteva luni, umblă femeia pe drumuri, împreună cu copilul. Azi înnoptează la un frate, mâine la o prietenă și tot așa, fără să-și pună problema dacă lui Damian îi place viața asta de nomad. Se întrebau și profesorii ce se întâmplă cu băiatul de a început să cedeze la învățătură.

Apartamentul era proprietatea părinților lui Gicu, soțul Adelei. Deși l-au refăcut total când au intrat în el și reparația i-a costat mii de euro, acum pleca de acolo cu nimic. O valiză cu hainele ei și una cu ale lui Damian era toată bogăția.

Motivul de divorț, în opinia Adelei, era foarte serios. Ea era contabila firmei și, în virtutea funcției, toată ziua alerga prin oraș. Ba la bancă, ba la fisc, ba cu dări de seamă și tot așa în fiecare zi. Ca orice femeie normală, se îngrijea de aspectul său.

Însă bărbatului îi treceau alte gânduri prin cap. Gelos din fire, Gicu a început să-și suspecteze nevasta. Ba că se primenește din cale afară, ba că se întoarce târziu din oraș, ba că nu-i răspunde la telefon imediat. Fel de fel de pretenții.

Adela încerca din răsputeri să-i facă pe plac. Alerga cu limba scoasă de la o instanță la alta și repede la Gicu. Însă acesta nu aprecia eforturile femeii. La ofensele lui, încerca să se îndreptățească, să-l aline. Dar se întâmpla totul de-a-ndoaselea.

Pe măsură ce Adela venea mai devreme și era mai blândă cu Gicu, acesta devenea tot mai agresiv. Trecuse orice limite și o numea în fel și chip în prezența lui Damian. Și iată că răbdarea femeii a crăpat și a înaintat divorț.

Abia acum a văzut ea fața adevărată a bărbatului cu care a împărțit dormitorul timp de paisprezece ani. Unde o întâlnea, acolo o făcea de nimic. Ba a mai și amenințat-o că nu va vedea niciun sfanț de la firmă și că, dacă nu se va liniști, îi va lua și băiatul.

Adela nu se temea de el, dar chiar să ajungi într-așa hal după paisprezece ani de trai în comun, i se părea prea de tot. Nu-și dorea neapărat să-l pedepsească, dar el o tot provoca...

Atunci a scos din safeu toate documentele ce erau dosite acolo, documente ce dovedeau că firma a prejudiciat statul cu zeci de mii de lei. Stătea cu actele în mână și nu putea lua o hotărâre, le-a pus înapoi și a zis că mai așteaptă un pic.

Însă când a mers peste câteva zile la judecată și a ascultat câte zoi a turnat Gicu pe ea ca să-i ia copilul, a luat decizia...

***

Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea, zice proverbul popular. În urma verificărilor, Gicu a fost condamnat la cinci ani de pușcărie cu confiscarea averii.

Adela și-a luat copilul și a plecat la sora ei în Spania pentru a începe viața de la capăt. (L. G.)


P. S. Povestea ta poate fi aici. Dacă vrei să împărtășeșeti istoria ta de dragoste pe care ai trăit-o sau pe care o trăiești, dacă vrei să-ți deschizi sufletul și să dai frâu liber sentimentelor, o poți face expediind o scrisoare la redacția noastră la adresa: mun. Chișinău, str. A. Pușkin 22, Casa Presei, bri. 408 sau un mesaj la info@ziarulnational.md. Cele mai interesante povești vor fi premiate.

Câștigătorul unui CD de la Sens Music cu albumul „În fiecare zi” de Victor Socaciu este L. G. Sunteți rugați să telefonați la redacție în decurs de 30 de zile pentru a afla unde și cum să intrați în posesia premiului.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md