18:50:06 13.05.2024
Stiri

Iată componența noului Cabinet de miniștri

Politică 15.11.2015 14:25 Vizualizări3046 Autor: Ziarul National
Iată componența noului Cabinet de miniștri mediafax.ro


Premierul desemnat al României, Dacian Cioloş, a anunţat, duminică, lista Cabinetului său, format din 21 de membri.

„Am ales experţi în domeniile lor, din mediul privat, am urmărit să avem un echilibru de genuri. Avem şi oameni cu experienţă bogată, dar şi oameni tineri. Am urmărit să fie oameni profesionişti, integri”, a anunțat Cioloș.


Vedeți mai jos lista noilor membri ai Guvernului:

Lazăr Comănescu - ministrul Afacerilor Externe, fost ambasador în Germania, în prezent consilier prezidențial. A fost ambasador la Berlin şi este un diplomat român care a mai îndeplinit funcţia de ministru de externe al României între 15 aprilie şi 22 decembrie 2008, în cadrul guvernului Tăriceanu.

În perioada 2001-2007 a fost şeful Misiunii României pe lângă Uniunea Europeană, iar după aderare, până la 14 aprilie 2008, a fost Reprezentantul Permanent al României pe lângă UE. Între 1998 şi 2001 a fost şeful Misiunii României pe lângă NATO şi UE.

Petre Tobă - ministrul Afacerilor Interne

Mihnea Ioan Motoc - ministrul Apărării Naţionale, lucrează în MAE din 1991, a fost ambasador în Olanda, reprezentant al României pe lângă ONU şi UE, acum şef al misiunii de la Londra. A fost la un pas să devină ministru de externe în Guvernul Ponta, în plin scandal privind votul din diaspora.

Vasile Dâncu - vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Public, a fost membru al PSD, senator şi europarlamentar, şi a mai deţinut o funcţie în Guvernul României în perioada 2001 - 2003, când a fost titularul portofoliului Informaţiilor Publice în mandatul de prim-ministru al lui Adrian Năstase.

Anca Dana Dragu Paliu - ministrul Finanţelor Publice, şi-a început cariera la BNR şi a continuat ca economist la biroul local al Fondului Monetar Internaţional timp de 11 ani, până la începutul anului 2013, când a fost recrutată de Comisia Europeană.

Costin Grigore Borc - ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, este actualul director general al filialei din România a Lafarge Ciment, ocupând înainte aceeaşi funcţie la reprezentanţa din Serbia a companiei. El a fost şeful cancelariei lui Radu Vasile, prim-ministru al României în mandatul lui Emil Constantinescu.

Achim Irimescu - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a fost secretar de stat în minister în perioada guvernelor Ponta 1 şi 2 şi în prezent ocupa funcţia de ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei permanente a României la Bruxelles şi era şeful secţiei Agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol.

Victor Vlad Grigorescu - ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri

Adrian Curaj - ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, profesor la Automatică - Politehnică București și a fost consultant al Băncii Mondiale, UNESCO și Comisiei Europene pentru realizarea de studii pe educația terțiară, pe politici în știință și inovare.

Vlad Alexandrescu - ministrul Culturii

Aura Carmen Răducu - ministrul Fondurilor Europene

Cristina Guseth - ministrul Justiţiei, ocupă din anul 1998 funcţia de director Fundaţiei Freedom House România, unul dintre cele mai importante ONG-uri specializate pe tema anticorupție. Guseth a iniţiat şi coordonat programe de pregătire pentru jurnalişti şi pentru manageri de presă, şi a coordonat programul Şcolii BBC în România.

Cristina Paşca Palmer - ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Claudia Ana Moarcăş - ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice

Marius-Raul Bostan - ministrul pentru Societatea Informaţională, este unul dintre foştii lideri ai tinerilor ţărănişti, fondator al VMB Partners şi membru în CA al Telekom, numit de Ministerul pentru Societatea Informaţională, în februarie acest an.

Andrei Baciu - ministrul Sănătăţii

Elisabeta Lipă - ministrul Tineretului şi Sportului

Marian Dan Costescu - ministrul Transporturilor, a fost numit în marie 2015 director general al CFR SA.

Victoria-Violeta Alexandru - ministrul delegat pentru Dialog Social

Dan Stoenescu - ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare

Ciprian Bucur - ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul

Ioan Dragoş Tudorache - şeful Cancelariei Primului ministru










Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md