08:19:39 14.05.2024
Stiri

CSM, solicitat să verifice dacă un ministru se implică în actul justiției

Politică 11.11.2015 17:33 Vizualizări1215 Autor: Ziarul National
CSM, solicitat să verifice dacă un ministru se implică în actul justiției


Partidul Liberal Reformator îi cere Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) să se autosesizeze în cazul declarației ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu privire la subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, și să vadă dacă acțiunea oficialului „nu se califică drept imixtiune în actul justiției atunci când demnitarul se pronunță public pe un subiect de maximă importanță aflat în litigiu”.

„La 9 noiembrie, fără a fi împuternicit de Guvern sau de careva alte structuri ale statului, ministrul Justiției a prezentat niște pretinse concluzii ale unui grup de lucru format de Guvern să examineze modul de respectare a contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, rezumând că, deși există abateri, motive pentru rezilierea contractului nu există, iar „raportul este confidențial”. Partidul Liberal Reformator consideră această ieșire a ministrului drept neavenită și condamnabilă în condițiile statului de drept”, se arată într-o declarație a PLR.

Potrivit PLR, care a atacat decizia de concesionare a Aeroportului în judecată, pretextuldeclarației ministrului Justiției a fost „anihilarea intențiilor Guvernului cu „mâinile dezlegate”, deja demis, să examineze faptele și să formuleze un raport asupra respectării condițiilor de îndeplinire a contractului de concesionare a Aeroportului”.

„Este al doilea guvern demis în acest an după exprimarea acelorași intenții. Contextul declarațieieste constituirea unei noi alianțe de guvernare și, implicit, formarea unui nou Guvern. Este un semnal dat beneficiarilor afacerii murdare, externi și interni, demnitarilor statului și înalților funcționari care au asigurat desfășurarea întregului lanț de ilegalități că, și pe mai departe, în cea de-a patra Alianță, ori ce va mai fi, totul rămâne așa precum s-a stabilit la înțelegerile discrete de speță mafiotă din primăvara-vara anului 2013. În context, ar mai fi și un semnal dat judecătorilor că în cazul Aeroportului, dar și a altor dosare de interes național, manipulațiile judecătorești trebuie să rămână neschimbate”, se arată în aceeași declarație.

Liberal-reformatorii cred că „subtextul” declarației ministrului Justiției este că „statul oligarhic organizat acum în jurul Partidului Democrat va apăra cu vehemență structurile economice și politice capturate, va continua să-și întărească pozițiile, indiferent de protestele străzii, de atitudinea critică a partenerilor de dezvoltare”.

Menționăm că, astăzi, premierul interimat Gheorghe Brega a anunțat că raportul comisiei guvernamentale care a investigat condițiile în care a fost dat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău și care urma să propună soluții pentru rezilierea contractului va fi transmis spre examinare Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md