01:13:52 07.05.2024
Stiri

VIDEO // Mesajul EMOȚIONANT al celebrului naist Gheorghe Zamfir

Monden 11.11.2015 11:15 Vizualizări1821 Autor: Victoria Bortă


Celebrul naist român Gheorghe Zamfir a transmis un mesaj emoţionant cu referire la tragedia de la 30 octombrie din Colectiv.

„De o vreme tac....Ce poţi spune, ce poţi simţi, ce poţi comenta, când semeni de-ai noştri se sting în chinuri în cel mai absurd joc al sorţii?! Sunt unii care afirmă că aceşti copii, prin muzica lor, au atras mânia lui Dumnezeu. Nu pot să fiu de acord cu această teză. Tatăl Nostru are o singură măsură în relaţia divină cu noi: dragostea! Cunoaşteţi foarte bine faptul că muzica rock nu face parte din genurile mele preferate dar, dragii mei, noi oare am făcut destul ca să-i aducem pe aceşti tineri mai aproape de alte ritmuri? Noi suntem cu inima împăcată că am luptat destul de mult ca aceşti copii să aibă o punte discretă, dar solidă, spre adevărata cultură muzicală? Mai mult, în această suferinţă naţională, în acest delirant accident, în acest coşmar care se amplifică din zi în zi prin trecerea în lumea de dincolo a încă unui suflet, unii s-au grăbit să implice Biserica şi să-i judece conducătorii”, a menționat naistul pe Facebook.

Artistul precizează că se abține să facă astfel de remarci.

„Acasă, seară de seară, studiez, cum fac de când am pus mâna pe nai pentru prima dată. În ultima săptămână, Doina mea de jale parcă a căpătat o altă dimensiune fonică, parcă are altă sonoritate. Tuburile naiului vibrează altfel, de parcă sufletele acestor copii s-au ascuns acolo, în bambusul instrumentului meu, pentru a-şi striga neputinţa în faţa tragediei inimaginabile care s-a petrecut, pentru a-şi ţipa disperarea că noi nu mai vrem să respectăm nimic sfânt prin fapte şi tăcere!”, a mai scris Gheorghe Zamfir pe Facebook.

Totodată, artistul a publicat și inedita sa Doină de jale, care surprinde starea de durere provocată de accident.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md