14:42:11 07.05.2024
Stiri

Candu REGRETĂ și se gândește să schimbe legislația pentru a INTERZICE migrația politică

Politică 10.11.2015 17:24 Vizualizări1562 Autor: Ziarul National
Candu REGRETĂ și se gândește să schimbe legislația pentru a INTERZICE migrația politică


Democratul Andrian Candu respinge acuzațiile potrivit cărora partidul din care face parte ar șantaja și mitui consilierii și primarii liberal-democrați ca să părăsească Partidul Liberal Democrat (PLDM), astfel încât să determine liderii acestora să se așeze la masa de negocieri pentru formarea unei noi majorități parlamentare.

„Noi nu avem nicio intenție să slăbim PLDM-ul. Foarte multe speculații s-au făcut că urmărim ca din PLDM să se desprindă echipe sau oameni care să vină într-o viitoare coaliție. Pentru noi este important ca PLDM să fie integru și puternic, deoarece este foarte important ca să ai parteneri puternici în coaliții și să poți guverna o țară”, a spus astăzi jurnaliștilor, fără să clipească, Andrian Candu.

Spicherul chiar și-a exprimat regretul că în ultimii cinci ani a asistat la cazuri când consilieri și primari au tot trecut „dintr-un partid în altul”.

„Cu regret, pentru R. Moldova migrația politică nu este ceva nou. Probabil ar trebui să facem modificări în legislație ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”, a propus Candu.

Democratul a spus că partidele ar trebui să depășească acuzațiile și emoțiile, să se așeze la masa de negocieri în vederea formării unei majorități parlamentare și „să guvernăm țara așa cum trebuie, nu așa cum a fost până acum”.

Amintim că, după demiterea Guvernului Streleț cu voturile democraților, comuniștilor și socialiștilor, mai mulți primari liberal-democrați au declarat că părăsesc partidul. Liderii PLDM au acuzat PD-ul că ar șantaja membrii liberal-democrați și i-ar mitui pentru a slăbi partidul și a-i determina să participe la negocierile cu democrații.

„Totul face parte din planul de demolare a partidului. Unii colegi au recunoscut că au fost impuși să semneze aceste declarații. Chiar am vorbit astăzi (ieri - n.r.) cu unii primari care au semnat și mi-au zis că nu au alte alternative”, a spus liderul PLDM, Valeriu Streleț, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni televizate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md