Rețeta Tamarei Șchiopu // Budincă de macaroane cu dovleac copt
Nu este o budincă dulce. Este o mâncare clasică pentru confort și sațietate. În loc de bostan puteți folosi mazăre congelată sau alte legume preferate.
Ingrediente
Metoda de preparare
Cuptorul se încălzește până la 190 de grade C.
Cubulețele de dovleac se pun într-o tavă de copt, se presară cu usturoi și ulei și se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Între timp, se fierb macaroanele în apă clocotindă timp de 7-8 minute. Se scurg.
Într-o cratiță se topește untul și se adaugă făina. Se înlătură de pe foc și se adaugă câte un pic laptele, mestecând permanent până la formarea unui sos-cremă.
Se pune pe foc și se încălzește amestecând permanent, timp de două minute. Se ia de pe foc și se adaugă 2/3 din cașcavalul ras.
Macaroanele se pun în sosul pregătit, apoi se adaugă dovleacul copt, fără să strivim cubulețele coapte.
Amestecul se pune într-o tavă de copt și se dă la cuptor pentru 5-10 minute.
Se servește fierbinte.
METEO // Cum vă fi vremea de Paşte în R. Moldova
VIDEO // ,,PROIMOBIL", analiză minuțioasă privind perspectiva PREȚURILOR pe piața imobiliară până la finele anului. Când e cea mai bună perioadă pentru procurarea unei locuințe la un preț bun
Constantin Olariu, despre exodul clericilor de la Mitropolia Moldovei: S-au săturat de abuzurile rusești și revin la biserica neamului