02:37:48 09.05.2024
Stiri

Candu dă asigurări că PD „este proeuropean”: „A avut o contribuție la toate succesele”

Politică 07.11.2015 13:39 Vizualizări1158 Autor: Ziarul National
Candu dă asigurări că PD „este proeuropean”: „A avut o contribuție la toate succesele”


Spicherul Andrian Candu se arată deranjat de acuzațiile potrivit cărora Partidul Democrat (PD) din care face parte nu ar fi „proeuropean” și susține că acesta a avut contribuții „la toate succesele legate de apropierea noastră față de UE”.

Într-o postare pe Facebook, Candu enumeră că PD a avut contribuții „atât la obținerea regimului liberalizat de vize, cât și la negocierea și semnarea Acordului de Asociere și DCFTA. Pentru cei care nu cunosc sau care nu vor sa cunoască, echipa Ministerului Economiei (condusă în ultimii 6 ani de exponenți PD) a avut cea mai mare contribuție la negocierea și semnarea DCFTA”.

Potrivit spicherului democrat, „cea mai mare greșeală pe care PD a făcut-o, și și-o asumă, este faptul că nu a intervenit mai prompt și public în a-i opri pe liderii PLDM sa fure miliardul din sistemul bancar”.

Menționăm că, recent, în cadrul unei emisiuni televizate, fostul președinte al Comisiei Naționale a Pieții Financiare, Artur Gherman, a spus că Vlad Filat l-a sunat să-i spună să nu se amestece în problema cedării pachetului majoritar al statului în Banca de Economii, dar și că sistemul bancar din R. Moldova este condus de nașul lui Candu, Vlad Plahotniuc, și de controversatul Veaceslav Platon.

Și fostul premier Valeriu Streleț a acuzat, la RTR, faptul că democrații dau vina pe liberali pentru situația din sistemul bancar și cel economic, deși „PD a controlat tot timpul aceste sfere”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md