03:58:01 27.04.2024
Stiri

UTIL // Cum trebuie să îți PREGĂTEȘTI mașina pentru iarnă

Știri 05.11.2015 16:29 Vizualizări954 Autor: Ziarul National
UTIL // Cum trebuie să îți PREGĂTEȘTI mașina pentru iarnă libertatea.ro


Sezonul rece se apropie cu paşi grăbiți, iar maşina ta are nevoie de ceva mai multă atenţie. De aceea, trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

În primul rând, nu trebuie să pleci fără să ai un set de anvelope de iarnă. Când temperatura scade sub 7 grade, pneurile de vară devin ineficiente, iar astfel te expui la riscuri. După ce ai rezolvat problema anvelopelor, nu uita de baterie şi de sistemul de încărcare, scrie Libertatea.

Niciodată nu te gândi că bateria care în luna iunie reuşea să pornească fără probleme motorul te va ajuta la fel de uşor şi iarna. Pentru a te putea baza pe bateria maşinii tale şi în sezonul rece poţi face o serie de verificări. Poţi inspecta vizual dacă bateria are scurgeri, crăpături sau conexiuni oxidate.

După aceea, verifică starea de încărcare, tensiunea la borne, iar pentru bateriile cu întreţinere verifică şi densitatea electrolitului. De asemenea, nu uita să verifici cu atenţie şi sistemul de răcire al motorului, implicit şi antigelul, acel consumabil care, de cele mai multe ori, rămâne în vasul de expansiune ani întregi.

Tot pentru sezonul rece nu uita să pregăteşti ştergătoare de parbriz eficiente, care dispun şi de protecţii speciale. Un alt lucru care nu trebuie uitat este lichidul pentru curăţat parbrizul.

Ţine rezervorul plin şi încearcă să ai încă un bidon în portbagaj. Dacă vremea şi carosabilul nu sunt alături de tine, iar un drum lung este necesar, nu uita de lanţurile antiderapante. Le găseşti la majoritatea staţiilor de alimentare, dar şi în magazinele de bricolaj.

Pentru un plus de siguranţă, dar şi pentru a evita eventuale probleme, încearcă pe cât de mult te lasă bugetul să ai rezervorul de carburant plin. Când pleci la drumuri lungi pune în portbagaj şi câteva accesorii suplimentare.

O lopăţică, un sac cu nisip, cabluri pentru curent, o racletă, haine de schimb şi o pătură. Dacă ai prin casă o pereche mai veche de cizme, nu ezita să o arunci în portbagaj. De asemenea, ia cu tine şi câteva sticle cu apă, conserve şi o lanternă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md