15:59:36 02.05.2024
Stiri

Epopeea acuzațiilor dintre Leancă și Țâcu mai continuă: „Am înțeles că domnul „SIMPLU prim-ministru” a răspuns…”

Politică 04.11.2015 19:40 Vizualizări1589 Autor: Ziarul National
Epopeea acuzațiilor dintre Leancă și Țâcu mai continuă: „Am înțeles că domnul „SIMPLU prim-ministru” a răspuns…”  europalibera.org


Schimbul de replici dintre istoricul Octavian Țâcu și liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, a continuat și astăzi. Primul l-a acuzat anterior pe Leancă că ar fi în buzunarul lui Plahotniuc, iar Leancă s-a „apărat” cu argumentul că fostul boxer, în calitate de consilier raional în Ungheni, ar fi votat pentru un președinte de raion democrat. Reacția lui Țâcu nu s-a lăsat mult așteptată.

„Am înțeles că domnul „simplu prim-ministru” a răspuns la ce am zis de el și că mai mulți rup telefonul să afle de ce am votat la Ungheni un președinte democrat... Sunt plecat, nu sunați. Ridicol și jalnic că, din tot ce-am spus, a ales să întrebe doar asta”, a scris Țâcu pe o rețea de socializare.

Totuși, fostul sportiv de performanță a ținut să-i răspundă „punctual” lui Leancă.

„1. A fost chiar indicația lui Leancă să facem alianță cu orice partid proeuropean, cu excepția PLDM. Evident că asta m-a pus pe gânduri.

2. Toate deciziile la Ungheni le-am adoptat în comun cu echipa creată acolo, care a considerat că între „bespredelul” PLDM, care conducea de 6 ani la Ungheni, folosind toate pârghiile pentru intimidare, este mai bine să alegem pe dna Ludmila Guzun, un pedagog cu integritate, înaintată de PD.

3. Decizia alegerii venea și după o convenire a pozițiilor cu PL, cu care ne-am aliat și care ne dădea posibilitatea promovării unor interese comune.

4. Am votat-o pe dna Guzun, dar nu și pe vicepreședintele PD-ist, Gherasim, un bandit al lui Plahotniuc la Ungheni. Asta a văzut toată lumea, chiar dacă acest lucru era contrar înțelegerii de vot comun cu PL și PD. Am menționat acest fapt explicit când am depus mandatul de consilier la Ungheni.

5. Faptul că nu l-am întrebat pe Leancă era o consecință a faptului că acest individ nici măcar n-a recunoscut efortul unui grup de tineri care au alergat dealurile Unghenilor pentru el, adunând 50 de mii de lei pentru campanie. Aceștia au adus pentru PPEM la Ungheni un consilier raional, un consilier orășenesc și un primar în satul Măgurele”, a explicat Octavian Țâcu.

Amintim că liderul PPEM, Iurie Leancă, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că fostul membru al partidului, Octavian Țâcu, vrea să-l discrediteze atunci când spune că ar fi în „buzunarul lui Plahotniuc”. „Aceste acuzații au obiectivul de a mă discredita. Le ascult și nu îmi vine decât să râd. Nu am mers prea mult timp împreună cu Octavian Țâcu. În campania locală, din două luni, domnul Țâcu s-a aflat doar două zile la Ungheni și își asumase o responsabilitate foarte mare. Dânsul mă acuză că sunt în buzunarul lui Plahotniuc. Vreau să-l întreb, cum dânsul, fără a se consulta cu noi, a votat pentru un președinte al raionului din partea Partidului Democrat?”, a venit replica lui Leancă în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

Deocamdată, Iurie Leancă nu a reacționat la ultimele declarații ale lui Țâcu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md