05:47:41 02.05.2024
Stiri

PLDM NU va participa la negocieri cu PD: „A acaparat toate instituțiile statului. Să-și asume guvernarea”

Politică 04.11.2015 18:35 Vizualizări1853 Autor: Ziarul National
PLDM NU va participa la negocieri cu PD: „A acaparat toate instituțiile statului. Să-și asume guvernarea”


Membrii Consiliului Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova au decis astăzi să nu participe la negocierile cu Partidul Democrat în vederea formării unei noi coaliții de guvernare.

Anunțul a fost făcut de liderul PLDM, Valeriu Streleț, după ședința Consiliului, care a durat aproape patru ore. Decizia a fost aprobată cu votul majorității celor prezenți la ședință, adică deputați, consilieri raionali, primari liberal-democrați etc.

Potrivit lui Valeriu Streleț, PLDM consideră că și-a făcut onest meseria, iar democrații sunt cei care „au provocat deliberat” această criză politică prin demiterea unui guvern proeuropean.

„Având în vedere faptul că PD nu este apreciat de PLDM drept un partid proeuropean, că acest partid a acaparat instituțiile statului, că a acceptat doar de dragul formalităților anumite reforme în programele de guvernare, dar permanent s-a opus implementării reale a acestor reforme, PLDM nu va participa la careva negocieri cu PD și aliații săi pentru formarea viitoarei majorități parlamentare. Colegii noștri consideră că PLDM și-a făcut onest datoria, a muncit în serviciul țării și a implementat importante reforme, iar acum, odată ce democrații au provocat deliberat această criză politică, trimițând în demisie un guvern proeuropean, care ușor putea fi transformat într-un guvern majoritar, deoarece noi am manifestat deschidere pentru invitarea grupului Leancă, acum PD poartă pe deplin răspunderea să găsească soluții pentru a crea majoritatea parlamentară și să-și asume responsabilitatea pentru guvernare pe mai departe”, a declarat Valeriu Streleț.

„A venit momentul adevărului”, a adăugat Streleț, pronunțându-se în favoarea ideii ca toate „partidele sănătoase de dreapta” să formeze „un pol comun” pentru a construi „un veritabil stat de drept” în R. Moldova.

Liderul liberal-democrat a mai spus că se așteaptă că presiunile asupra reprezentanților partidului vor continua, mai ales că acestea au fost „constante” în teritoriu în ultimii ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md