02:46:51 20.05.2024
Stiri

Povestea întunecată a clădirii în care funcţiona clubul GROAZEI din București

Social 03.11.2015 19:00 Vizualizări1305 Autor: Ziarul National
Povestea întunecată a clădirii în care funcţiona clubul GROAZEI din București economica.net


Compania care deţine spaţiul unde a funcţionat clubul Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa 31 de tineri şi aproximativ 150 sunt grav răniţi, are legătură cu offshore-uri din Cipru, oameni de afaceri israelieni condamnaţi la închisoare pentru evaziune fiscală şi trădări de milioane de euro.

Clădirea din strada Tăbăcarilor numărul 7, unde şi-au găsit sfârşitul arşi de vii 32 de tineri şi alţi aproximativ 150 au fost răniţi grav, aparţine SC Pionierul SA, firma înfiinţată în 1991 şi care a fost privatizată în 1994, an de când societatea trăieşte practic din chirii. De numele acestei societăţi se leagă, însă, cazuri grave de evaziune fiscală şi condamnări cu închisoarea. Sunt implicate persoane fizice de cetăţenie israeliană, dar şi off-shore-uri din Cipru.

Cine deţine hala Colectiv

Potrivit informaţiilor furnizate ECONOMICA.NET de către ONRC, Pionierul SA, societatea care deţine spaţiul unde a avut loc incendiul din seara de 30 octombrie, este deţinută de un fond de investiţii cipriot, Teamset Consultants LTD (91,5% din acţiuni) şi GMP Privacom, o companie ce aparţine tot unui offshore din Cipru, Menta Investments Limited. Teamset a fost implicată anul trecut într-un scandal de evaziune fiscală în urma căruia, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti, a fost obligată la plata unor despăgubiri în valoare de 200 000 lei, sub aspectul infracţiunii de complicitate la înşelăciune în formă continuată şi la plata sumei de peste 2,1 milioane de euro (alături de Zelivansky Gideon, fostul administrator al SC Pionierul SA) cu titlul de despăgubiri civile. Partea vătămată în acest caz au fost statul român prin ANAF şi cetăţeanul român Mostafa Gozal, un partener de afaceri al lui Gideon.

Mai mult, unul dintre foştii administratori ai Pionierul SA, cetăţeanul cu domiciliul în Israel, Zelivansky Gideon, a fost condamnat în acelaşi proces la 10 ani de închisoare pentru infracţiunea de înşelăciune în formă continuată. Sentinţa a fost dată în octombrie 2014, la aproximativ un an de la deschiderea dosarului.

Citiți continuarea articolului AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md