01:37:49 20.05.2024
Stiri

Candu, despre ședința „constructivă” cu PCRM: „PD este gata să coalizeze și cu PCRM”

Politică 03.11.2015 17:40 Vizualizări1655 Autor: Ziarul National
Candu, despre ședința „constructivă” cu PCRM: „PD este gata să coalizeze și cu PCRM”


Democrații nu exclud crearea unei coaliții de guvernare cu participarea Partidului Comuniștilor (PCRM), dar numai în condițiile în care acesta ar susține parcursul european al R. Moldova.

„Partidul Democrat (PD) este gata să coalizeze inclusiv cu PCRM, dacă asta va asigura stabilitate și va apropia integrarea europeană. Totul depinde de atitudinea colegilor tradiționali, inclusiv PLDM”, a anunțat vicepreședintele PD, Andrian Candu, astăzi după o ședință cu comuniștii.

El a mai precizat că ședința de astăzi cu PCRM a fost una „constructivă”, în care au făcut schimb de opinii despre agenda R. Moldova, inclusiv despre modalitatea de alegere a șefului statului.

Candu afirmă că PD și-a informat colegii de negocieri, Partidul Liberal și grupul Leancă, despre faptul că vor purta discuții cu comuniștii, iar acum urmează să îi anunțe și despre rezultatele întâlnirii cu fracțiunea PCRM.

„Să fie clar, noi nu am negociat cu PCRM despre actul de guvernare împreună cu ei. Am înțeles, însă, că și ei au viziuni proeuropene. Dacă PCRM vrea să participe la guvernare, sunt bineveniți”, a punctat Candu, îndemnându-i pe liberal-democrați „să lase la o parte emoțiile” și să revină la masa de negocieri.

La rândul său, deputatul comunist Artur Reșetnicov a reiterat, după ședința cu deputații PD, că PCRM își dorește o platformă largă de discuții, cu participarea tuturor fracțiunilor parlamentare.

„Noi considerăm că cetățenii nu trebuie divizați. Trebuie să dăm exemplu de consolidare a societății. Să lăsăm la o parte luptele politice și, în baza unei platforme parlamentare, să rezolvăm problemele. Primul pas ar fi identificarea și alegerea unui Guvern, iar apoi și alegerea șefului statului”, a menționat Reșetnicov.

Întrebat dacă PCRM susține parcursul european al R. Moldova, deputatul comunist a răspuns că ei își doresc „o Moldovă europeană acasă”.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 759 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md