08:32:39 09.05.2024
Stiri

Suspiciuni de CORUPȚIE? Noul premier, Gheorghe Brega, implicat, în trecut, într-un scandal legat de o companie românească

Politică 30.10.2015 16:46 Vizualizări1807 Autor: Ziarul National
Suspiciuni de CORUPȚIE? Noul premier, Gheorghe Brega, implicat, în trecut, într-un scandal legat de o companie românească


Noul prim-ministru interimar al R. Moldova, Gheorghe Brega, a fost, în trecut, implicat într-un scandal legat de piața farmaceutică din R. Moldova.

O companie românească, producătoare de medicamente, îl acuza în 2012 pe deputatul Gheorghe Brega de faptul că ar încerca să hărțuiască instituția.

Compania „Balkan Pharmaceuticals” se plângea la acea vreme în presă că a avut 31 de controale a tuturor inspectoratelor posibile din Republica Moldova, inclusiv de la procuratură. Toate, datorită presiunilor a doi lideri ai Partidului Liberal – vicepremierul liberal (Mihai Moldovanu – n.r.), pe de o parte, și deputatul liberal Gheorghe Brega, pe de altă parte.

În acel moment, Gheorghe Brega era șeful Comisiei de anchetă pentru examinarea situaţiei pe piaţa farmaceutică și își baza acuzațiile pe constatările făcute de comisie, dar și pe expertize din afara republicii.

„Ambii utilizează pozițiile lor pentru a scoate de pe piață compania Balkan Pharmaceuticals”, acuza conducerea companiei, după ce Brega a declarat în repetate rânduri că, urmare a investigațiilor efectuate de Comisia de anchetă privind examinarea situației de pe piața farmaceutică, a constatat că medicamentele produse de compania românească sunt necalitative, dar câștigă mai multe licitații de procurare a medicamentelor, chiar dacă propun prețuri mari.

Investitorii români erau uimiți de insistența atacurilor la care sunt supuși, afirmând că Gheorghe Brega are câte două-trei ieșiri pe săptămână în care atacă „Balkan Pharmaceuticals”. Din această insistență, concluzia businessmanilor români era că se dorește scoaterea companiei de pe piață.

Investitorii luau în calcul reamplasarea fabricii la Odesa.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md