14:45:09 28.04.2024
Stiri

Cartierul general al contrabandiştilor. DIICOT Brăila a declanşat Operaţiunea „Ţigareta moldovenească”

Social 27.10.2015 14:46 Vizualizări2881 Autor: Ziarul National


Cartierul general al contrabandiştilor. DIICOT Brăila a declanşat Operaţiunea „Ţigareta moldovenească”

Cea mai tare misiune a procurorilor DIICOT din România din ultimii ani - 70 de contrabandişti de ţigări din R. Moldova şi Ucraina, traficanţi din Brăila, Galaţi, Vrancea şi Suceava, au fost aduși la audieri în urma a 32 de percheziţii matinale făcute, ieri, 26 octombrie, în cele patru judeţe, scrie obiectivbr.ro.

Potrivit sursei, reţeaua contrabandiştilor de ţigări din zona Muntenia şi R. Moldova avea „cartierul general” în România, iar procurorii DIICOT brăileni au cerut sprijinul colegilor pentru a-i audia pe toţi cei implicaţi în traficul cu ţigarete. Reţeaua era urmărită din anul 2010, iar prejudiciul creat statului român este estimat la 500 de mii de euro.

„Afacerea” era administrată de către cunoscutul interlop brăilean Iorgu Ionescu, zis „Talanu”.

Potrivit DIICOT Bucureşti, în această cauză „există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2010, pe raza judeţelor vizate s-a constituit un grup infracţional organizat, având ca principală preocupare infracţională contrabanda cu produse din tutun, care provin din Ucraina şi R. Moldova. S-a reţinut că membrii grupului au procurat, transportat, depozitat şi distribuit importante cantităţi de ţigari, obţinând importante beneficii materiale, prejudiciul estimat fiind de peste 500 de mii de euro”.

Procurorii şi poliţiştii brăileni de la DIICOT au mai „decapitat", de-a lungul timpului, părţi din reţeaua respectivă, însă de astă dată au acţionat direct la capii reţelei. Totul a plecat de la numeroasele cazuri de indivizi prinşi transportând sau comercializând ţigări de contrabandă, care indicau Brăila drept „punct zero” al reţelei, deşi vama cu R. Moldova se află la Galaţi.

Duminică, 25 octombrie, poliţiştii din Bacău au ridicat peste 100 de mii de țigarete de contrabandă şi au indisponibilizat autoturismul folosit pentru transportul lor, în urma unui control în trafic.

Cazuri similare au mai fost depistate pe 1 septembrie curent, când procurorii au ridicat 25 de persoane în ale căror case s-au găsit ţigări de contrabandă în valoare de 250 de mii de euro, dar şi pe 25 august, când s-a lăsat cu arestări preventive, de asemenea, după o serie de 16 percheziţii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md