13:00:02 06.05.2024
Stiri

Avocații OFERĂ DETALII despre Vlad Filat: „Am înregistrat o PLÂNGERE”

Politică 26.10.2015 21:29 Vizualizări3974 Autor: Ziarul National
Avocații OFERĂ DETALII despre Vlad Filat: „Am înregistrat o PLÂNGERE”


Avocatul Igor Popa este indignat de faptul că niciunul dintre apărătorii deputatului Vlad Filat nu a fost contactat și anunțat despre transferul acestuia în Penitenciarul nr.13, iar ulterior Departamentul Instituții Penitenciare (DIP) a oferit presei „informații denaturate”.

Avocatul a putut să-l viziteze pe Vlad Filat abia astăzi, în condițiile în care acesta a fost transferat la Penitenciarul nr. 13 vinerea trecută.

Potrivit lui Igor Popa, imediat ce Vlad Filat a fost transferat la Penitenciarul nr. 13, acestuia trebuia să i se permită să comunice familiei sau avocatului locul unde este deținut: „Comunicarea se efectuează în scris sau telefonic, în mod gratuit, fapt care se consemnează într-un proces-verbal şi se anexează la dosarul personal al deţinutului”.

Astfel, avocatul atrage atenția că Vlad Filat, din momentul în care a fost efectiv transferat la Penitenciarul nr. 13, avea dreptul, iar administrația Penitenciarului avea obligația de a-i oferi posibilitatea să-și contacteze rudele şi apărătorii.

„Domnului Vlad Filat i s-a oferit posibilitatea să contacteze telefonic soţia abia a doua zi - pe 24 octombrie 2015. Prin urmare, în privința comunicatului remis instituțiilor media de către DIP în ziua de sâmbătă, 24 octombrie, ținem să precizăm că acesta conține informații denaturate. Totodată, niciunul dintre apărătorii lui Vlad Filat nu a fost contactat și anunțat despre transferul clientului în cadrul Penitenciarului nr.13”, susține avocatul.

Igor Popa mai precizează că i s-a permis să aibă o întrevedere cu Filat abia astăzi, chiar dacă solicitări în acest sens au fost făcute pentru 23, 24 și 25 octombrie. „Condițiile de detenţie sunt acceptabile, iar starea de sănătatea este una satisfăcătoare”, mai spune Igor Popa.

Avocatul a mai adăugat că a înregistrat o plângere la administrația Penitenciarului nr. 13 prin care a solicitat accesul necondiţionat al lui Vlad Filat la întrevederi cu apărătorii săi, întru asigurarea efectivă a dreptului său la apărare.

Menționăm că, sâmbătă, Departamentul Instituțiilor Penitenciare a emis un comunicat de presă în care susținea că lui Vlad Filat nu îi sunt încălcate drepturile, iar acesta poate primi vizite doar în zilele lucrătoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md