15:20:19 27.04.2024
Stiri

REPORTAJ FOTO // Tehnologii MODERNE pentru agricultori: „Mulți vin, puțini cumpără”

Economie 22.10.2015 18:29 Vizualizări1160 Autor: Galina Munteanu
REPORTAJ FOTO // Tehnologii MODERNE pentru agricultori: „Mulți vin, puțini cumpără”


Tehnică agricolă performantă atât pentru micii fermieri, cât și pentru cei care administrează afaceri mai mari poate fi văzută și achiziționată în cadrul expoziției specializate „Farmer Moldagrotech”, care are loc în aceste zile la „Moldexpo”. Aici, fermierii au posibilitatea să cumpere cel mai nou și performant utilaj apărut pe piața din R. Moldova, pentru a practica o agricultură performană.

Mulți vin, dar puțini cumpără, ne spune reprezentantul unei companii care vinde tractoare. „Nu prea au bani agricultorii noștri pentru o tehnică perfomantă. Vin, se uită, forografiază și atât. Nu zic, vin și din cei care intenționează să achiziționeze ceva, dar sunt mai puțini și aceștia sunt fermierii care administrează afaceri mari”, ne spune Ion, reprezentantul companiei.

Că nu au bani și nu își pot permite un asemenea lux o recunosc chiar agricultorii. Vasile Bortă a venit de la Ialoveni ca să-și procure doar niște semințe și puieți. De tehnică agicolă, nici pomeneală. „Aoleu, tot neamul meu are de muncit o viață și tot nu reusește să procure un asemenea tractor. Este foarte bună tehnica, îți ușurează munca, dar este pentru agricultorii mari. Pentru noi, săpușoara este la putere”, zâmbește nea Vasile.

În pavilionul de alături, îmbulzeala e mai mare. Aici, producătorii autohtoni de brânzeturi, miere, produse din carne și conserve, fructe, legume își vând marfa, la preț de producător, bineînțeles.

„Sunt mai ieftine decât la piață, dar, chiar și așa, se găsesc de cei care îmi spun că e scump. Bine, dar voi știți câtă muncă depun eu până vezi tu mierea asta în borcan? Iată asta nu întreabă”, ne spune indignată Diana Lecari care a venit la Chișinău tocmai din satul Larga, raionul Briceni, pentru a-și vinde mierea de albine.

Expoziția va fi deschisă până sămbătă, 24 octombrie.













Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md