08:31:44 27.04.2024
Stiri

Candu spune că PD NU va vota, DEOCAMDATĂ, pentru DEMITEREA Guvernului Streleț

Politică 22.10.2015 17:42 Vizualizări643 Autor: Ziarul National
Candu spune că PD NU va vota, DEOCAMDATĂ, pentru DEMITEREA Guvernului Streleț


„Nu există o decizie în cadrul Partidului Democrat (PD) de a susține moțiunea de cenzură semnată de Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor. Noi oricum ne vom întruni și vom discuta acest aspect și vom lua decizii. Actualmente, noi suntem pentru menținerea Guvernului Streleț”, a declarat după ședința Parlamentului spicherul Andrian Candu.

Potrivit lui, reprezentanții Partidului Liberal Democrat (PLDM), care au cerut demiterea procurorului general și a directorului Centrului Național Anticorupție, ar fi cei care nu vor să mențină alianța de guvernare.

„Dânșii au avut un comportament necorespunzător astăzi, atunci când au părăsit ședința. Au ales să iasă cu un picior din Alianța pentru Integrare Europeană, când au recurs la înaintarea condițiilor”, a menționat Candu.

Președintele Legislativului a mai adăugat că acuzațiile PLDM că ar fi fost creată o altă coaliție, din moment ce democrații și liberalii au votat astăzi cot la cot cu comuniștii și socialiștii, „sunt insinuări”: „Noi am rămas în Parlament să muncim”.

Sursa citată s-a referit și la faptul că directorul CNA va fi ales și demis tot de Parlament. „E una ca directorul CNA să fie la cheremul unei persoane și e alta când soarta lui este decisă în Parlament. Acordul de Asociere cu UE prevede consolidarea CNA în lupta cu corupția. Modificările legislative ce vizează CNA au fost făcute astăzi, pentru că e prima ședință în care se lucrează și pentru că aceste modificări trebuie făcute până la finele anului”, a fost răspunsul lui Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md