10:08:19 08.05.2024
Stiri

Ponta dă PESTE CAP calculele de la Chișinău. Pune CONDIȚII clare

Politică 21.10.2015 08:16 Vizualizări2707 Autor: Ziarul National
Ponta dă PESTE CAP calculele de la Chișinău. Pune CONDIȚII clare


Premierul României, Victor Ponta, anunță că R. Moldova nu va primi niciun ban din împrumutul promis de România, dacă la guvernare nu va rămâne coaliția proeuropeană.

„Noi sprijinim coaliţia proeuropeană, cu condiţia să rămână proeuropeană, să rămână pro-românească, să rămână pro-reforme. Prima tranşă din acordul financiar o putem elibera deja, cu condiţia să fim informaţi despre negocierile cu Banca Mondială şi cu FMI", a declarat premierul român în cadrul emisiunii „Vorbește liber” de la TVR 1, la care a participat, prin telefon, și premierul de la Chișinău, Valeriu Streleț.

Victor Ponta a precizat că „România este singurul punct de sprijin pe moment” pentru R. Moldova, care „are nevoie de sprijinul întregii Uniuni Europene, are nevoie de un acord cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană”.

Cât priveşte alianţa de guvernare din Republica Moldova, premierul român crede că „este într-un mare risc, dar cred că va trece cu bine”. „Mesajul meu a fost unul singur: România crede că ruperea coaliţiei va naşte o situaţie necontrolabilă. Nu există o alternativă la coaliţia actuală proeuropeană”, a spus Victor Ponta.

Premierul R. Moldova, Valeriu Streleţ, a vorbit, prin telefon, despre tensiunile apărute pe scena politică în urma scandalurilor de corupţie şi jocurile politice pe care le vede în arestarea lui Vlad Filat: „Dodon şi Usatîi îşi doresc cu tot dinadinsul să-şi ia o revanşă electorală şi să reorienteze Republica Moldova nu spre Vest, ci spre Est”.

În ce priveşte moţiunea de cenzură anunţată de opoziţie, premierul R. Moldova crede că, la un vot secret, ar putea apărea vreo 5-6 voturi din partea alianţei de la guvernare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md