12:31:47 26.04.2024
Stiri

Fostul consilier al lui Iliescu: „Evenimentele de ieri din R. Moldova par a fi un PUCI”

Știri 16.10.2015 17:40 Vizualizări1774 Autor: Ziarul National
Fostul consilier al lui Iliescu: „Evenimentele de ieri din R. Moldova par a fi un PUCI” realitatea.net


Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei din România, susține că reţinerea liderului PLDM, Vlad Filat, este clar o mişcare a Rusiei şi o încercare se a recupera nişte regiuni pierdute, însă trebuie să ne uităm şi cine am promovat, ca Occidentali, la conducerea Republicii Moldova.

„Cunoaştem foarte bine zona şi din păcate este clar o mişcare a Rusiei şi o încercare de a recuperi nişte regiuni pierdute”, a declarat acesta pentru Realitatea TV din România.

Alexandru Cumpănaşu crede că în noile condiții, R. Moldova se poate transforma într-o criză regională, pentru că influenţa Rusia în Republica Moldova este foarte mare şi îşi doreștesă o aducă înapoi în zona de influenţă. „Ne putem trezi cu o Republică Moldova ostilă României. Ar fi o catastrofă. Trebuie să tratăm lucrurile cu calm, cu echilibru şi diplomat. Trebuie să punem la muncă diplomaţia noastră", a explicat Alexandru Cumpănaşi.

„Este grav ce se întâmplă acolo, dar trebuie să ne uităm şi pe cine, ca Occident, am susţinut în Republica Moldova. Ne merităm soarta", a mai precizat preşedintele Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei.

Referindu-se la evenimentele de la Chișinău, și analistul politic şi fostul consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu, Iosif Boda, a declarat că arestul de ieri al lui Vlad Filat pare a fi un puci la prima vedere. „Se decapitează partidele - ia-i conducătorii, ia-i şefii şi aşa mai departe...", a explicat Boda. Totuși, el atenționează despre necesitatea continuării investigațiilor privind furtul din sistemul financiar-bancar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md