08:18:56 27.04.2024
Stiri

PLDM: „O înscenare CINICĂ!”. Plahotniuc: „Mă autosuspend”

Politică 15.10.2015 18:03 Vizualizări1357 Autor: Ziarul National
PLDM: „O înscenare CINICĂ!”. Plahotniuc: „Mă autosuspend”


Partidul Liberal Democrat din Moldova a emis un comunicat de presă prin care condamnă scenariul aplicat astăzi, în prima şedinţă de plen din sesiunea de toamnă a Legislativului Republicii Moldova, în cadrul căreia a fost retrasă imunitatea parlamentară a preşedintelui PLDM, Vlad Filat, iar acum câteva minute a fost reținut pentru 72 de ore.

„Considerăm că este o înscenare cinică împotriva lui Vlad Filat şi a Partidului Liberal Democrat din Moldova care, în ultimii ani, au devenit ţinta permanentă a unor atacuri din diferite tabere politice.

Graba cu care au fost adoptate toate procedurile în Parlament, fără a oferi deputaţilor suficient timp pentru a analiza pachetul de acte, demonstrează faptul că este o comandă politică şi că justiţia este aservită politic şi aplicată selectiv. Prin acest gest, adevăraţii vinovaţi pentru furtul de la Banca de Economii încearcă să găsească un ţap ispăşitor şi să sustragă atenţia opiniei publice de la fărădelegile pe care le comit”, se arată în declarația PLDM.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă toate acţiunile de discreditare, la care este supusă formaţiunea politică şi liderul acesteia, Vlad Filat.

„În pofida tuturor atacurilor, PLDM rămâne constant şi ferm în demersurile sale pentru edificarea unui stat de drept, pentru o justiţie corectă şi un viitor european al Republicii Moldova, fiind cea mai interesată formaţiune politică în aflarea adevărului despre frauda din sistemul financiar-bancar”, încheie comunicatul.

După ce astăzi în Parlament Vlad Filat a arătat direct că acest scenariu a fost pus la cale de Plahotniuc, ultimul a scris pe Facebook că „se autosuspendă” din Partidul Democrat „până la clarificarea anchetei în cazul BEM”.

Acesta mai spune că PD va contribui „la menținerea cursului european al Republicii Moldova”.

„De responsabilitatea partidelor alianței depinde evitarea alegerilor anticipate și intrarea într-o criză politică extrem de complicată”, sugerează Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md