14:18:17 05.05.2024
Stiri

De la Bruxelles la București: Premierul Streleț va ține o ALOCUȚIUNE în Parlamentul României!

Politică 13.10.2015 11:32 Vizualizări1049 Autor: Ziarul National
De la Bruxelles la București: Premierul Streleț va ține o ALOCUȚIUNE în Parlamentul României!


Premierul Valeriu Streleț a întreprins, ieri, o vizită la Bruxelles, iar astăzi a mers la București.

La Bruxelles, prim-ministrul R. Moldova, însoțit de vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a discutat cu Johannes Hahn, comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere.

Oficialii s-au referit la procesul de implementare a Acordului de Asociere de către Republica Moldova, la reforma din domeniul justiției și luptei cu corupția, precum și cea privind reforma administrației publice.

Printre subiectele abordate cu Johannes Hahn s-au numărat situația din sectorul bancar al R. Moldova, inclusiv relansarea cooperării cu Fondul Monetar Internațional, situația din regiunea transnistreană și evoluțiile înregistrare în procesul de reglementare a conflictului.



Astăzi, premierul Valeriu Streleț întreprinde o vizită de câteva ore și la București. Vizita are loc la invitația autorităților de la București, cu ocazia ratificării de către Legislativul român a Legii privind Ajutorul financiar rambursabil în valoare de 150 de milioane de euro acordat săptămâna trecută Republicii Moldova, transmite Serviciul de presă al Guvernului.

Șeful Executivului de la Chișinău urmează să susțină un discurs în fața parlamentarilor români cu privire la valorificarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, fortificarea relațiilor bilaterale prin dialog politic intens și cooperarea economică sporită, România fiind în prezent principalul partener comercial al țării noastre.

De asemenea, Valeriu Streleț va aborda şi perspectivele de dezvoltare a proiectelor bilaterale din domeniul energetic şi va arăta necesitatea și importanța Ajutorului rambursabil acordat de România care va fi folosit pentru relansarea proiectelor investiționale și suport bugetar.

În cadrul vizitei la București, Valeriu Streleț va avea o întrevedere cu omologul său român, Victor Ponta și cu președintele României, Klaus Iohannis.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md