11:42:51 26.04.2024
Stiri

EXCLUSIV // Cine este proprietarul „Mercedes”-ului EXPLODAT în noaptea de vineri spre sâmbătă la Chișinău

Social 12.10.2015 16:35 Vizualizări5036 Autor: Ziarul National
EXCLUSIV // Cine este proprietarul „Mercedes”-ului EXPLODAT în noaptea de vineri spre sâmbătă la Chișinău protv.md


Aproape de ora două, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un „Mercedes GL 350”, parcat în fața unui restaurant din Chișinău, era aruncat în aer la câteva secunde după ce a fost pornit.

Persoana care tocmai intrase în mașină a reușit să scape, iar mașina, care nouă costă circa 100 de mii de euro, a ars în proporție de 40 la sută.

Poliția investighează cazul în baza a două versiuni – fie a fost vorba de un scurtcircuit, fie în spatele mașinii ar fi fost plasate substanțe explozibile.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, Adrian Jovmir, șeful Serviciului de presă de la Direcția de Poliție a mun. Chișinău, ne-a spus că nu ne poate oferi numele persoanei care se afla în mașină în momentul exploziei, făcând referire la „protecția datelor cu caracter personal”.

Surse bine informate au declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că proprietarul mașinii explodate este un om de afaceri rus, cu viză de reședință la Moscova, pe nume Salmanov Zulpukar.

Acesta deține mai multe firme atât în Federația Rusă, cât și la Chișinău. În R. Moldova, firma sa se numește „Sacam Developement”, specializată în comerțul cu ridicata și în construcții. La Moscova, acesta este directorul unui centru comercial - „Bagration”.

Site-ul forumpmr.org scrie că, pe 12 iunie curent, Salmanov Zulpukar a mai fost ținta unui atentat într-o parcare subterană din Chișinău. Atunci, în momentul când acesta a ieșit din mașină, a fost împușcat de trei ori în spate de un bărbat mascat care a fugit imediat.

Același site presupune că acestea ar fi reglări de conturi între „contrabandiștii de țigări” care își desfășoară activitatea ilegală via Transnistria.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md