07:10:13 04.05.2024
Stiri

UE ar putea retrage dreptul cetățenilor moldoveni de a călători fără vize

Politică 10.10.2015 19:31 Vizualizări2688 Autor: Ziarul National
UE ar putea retrage dreptul cetățenilor moldoveni de a călători fără vize euinside.eu


Fosta președintă a Delegației Parlamentului European de cooperare cu R. Moldova atrage atenția că neaplicarea reformelor de către un guvern care ar schimba cursul european al Moldovei ar putea determina UE să retragă dreptul cetățenilor moldoveni de a călători fără vize. Despre aceasta Monica Macovei a vorbit în cadrul unui interviu pentru „Europa Liberă”, citat de stirilocale.md.

„UE va retrage această facilitate în momentul în care reformele puse pe hartie și începute atunci când s-au liberalizat vizele nu vor continua. Că este guvernul pro-european sau unul pro-rus. Eu sunt convinsă ca un guvern pro-rus nu va face nici o reformă cerută de UE. Acum este perioada cea mai grea. Cea mai ușoară a fost aceea de adoptare a legilor”, a spus Monica Macovei.

„Îmi pare rău, dar politicienii, indiferent de cum îi cheamă și din ce partid fac parte, trebuie să se mai ducă și la pușcărie, că au furat, că au luat șpăgi și au aranjat contracte, la fel ca în România. Părinții și bunicii copiilor moldoveni ar trebui să se gândească la faptul că își trimit copiii la școli nu în Rusia, ci în UE. Nu se compară viața din Rusia cu viața din UE. De ce atunci să își dorească un guvern pro-rus?”, afirmă oficialul.

Macovei solicită Guvernului de la Chișinău să încheie o înțelegere cu Platforma DA, în cadrul căreia să se angajeze că schimbă procurorul general, că îi pedepsește cu inchisoarea pe cei vinovați pentru dispariția miliardului de dolari și să recupereze banii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md