22:33:56 26.04.2024
Stiri

Concursul pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator al BNM a fost LANSAT. Iată condițiile

Politică 09.10.2015 18:31 Vizualizări1831 Autor: Galina Munteanu
Concursul pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator al BNM a fost LANSAT. Iată condițiile


Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat astăzi Anunțul și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului public pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator al BNM.

Documentele au fost publicate pe pagina web a Parlamentului și expediate corpului diplomatic acreditat în R. Moldova, pentru informarea specialiștilor în domeniu din afara țării.

Ambele documente stipulează condițiile de eligibilitate a candidaților, actele necesare, procedurile ce vor fi urmate în procesul selectării candidaților, modul de intervievare și alte detalii importante care vor facilita alegerea echidistantă și transparentă a candidaților la funcția de guvernator al BNM.

Candidații pot depune dosarele începând de astăzi, 9 octombrie, până pe data de 29 octombrie curent, ora 17.00, la adresa de e-mail BancaNatională@parlament.md sau la sediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 162), la adresa Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al BNM.

Precizăm că, acum trei săptămâni, guvernatorul BNM Dorin Drăguțanu și-a anunțat demisia, în ziua în care la Chișinău era așteptată Misiunea FMI. Împreună cu el a scris cerere de demisie și prim-viceguvernatorul BNM, Marin Moloșag.

„Decizia noastră este un răspuns impus de presiunile pe care unii politicienii le-au făcut ca să demisionăm. Potrivit legislației, timp de trei luni putem asigura interimatul funcției. Vom vedea cât vom activa”, a declarat atunci Drăguțanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md