07:25:22 13.05.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă, acuzat de CONFLICT de INTERESE

Anticorupție 08.10.2015 18:28 Vizualizări1341 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă, acuzat de CONFLICT de INTERESE


Comisia Națională de Integritate a constatat existența unui nou conflict de interese în privința primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

De această dată, edilul capitalei este acuzat că nu a declarat conflictul de interese rezultat din preferințele și intențiile sale de a desemna SC DELTA ACM-93 SRL învingătoare a licitației și semnarea cu aceasta a contractului privind reabilitarea bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Negruzzi și Vasile Alecsandri.

„Interesul personal al primarului a fost dedus din favorizarea, de către acesta, a desemnării drept învingător al licitației internaționale cu privire la reabilitarea străzilor menționate a companiei care a câștigat anterior licitația cu privire la reabilitarea străzii Alecu Russo din municipiul Chișinău, asta deși lucrările privind această stradă au fost efectuate cu încălcarea termenelor și a cerințelor de calitate, iar în cadrul licitației, prețul propus de compania respectivă nu a fost cel mai mic, așa cum prevede legislația, și nici experiența necesară pentru acest tip de lucrări, societatea comercială nu o deținea”, se arată în decizia CNI.

Pentru nedeclararea conflictului de interese, Dorin Chirtoacă urmează a fi amendat de către Centrul Național Anticorupție.

Precizăm că acesta nu este primul caz în care CNI constată implicarea primarului într-un conflict de interese. Anterior, Dorin Chirtoacă a fost acuzat de CNI că s-a aflat în conflict de interese atunci când a permis transmiterea în arenda Partidului Liberal a unei clădiri aflate în administrarea autorităților publice locale.

De asemenea, Chirtoacă a fost acuzat de încălcarea normelor legale cu privire la conflictul de interese pentru că nu a menționat în declarația de interese faptul că este prim-vicepreședinte al PL.

Contactat de Ziarul NAȚIONAL, șeful Serviciului de presă al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, a declarat că primarul așteaptă să vadă hotărârea motivată a CNI și că o va contesta în judecată, împreună cu celelalte două decizii care îl vizează.

De asemenea, Brânzaniuc a precizat că Dorin Chirtoacă respinge acuzațiile că s-ar fi aflat în conflict de interese în raport cu firma DELTA ACM-93 SRL.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md