03:46:37 26.04.2024
Stiri

Tiraspolul se laudă că va exporta în Rusia FĂRĂ acordul Chișinăului! Vezi REACȚIA MAIA

Economie 25.03.2015 15:02 Vizualizări2088 Autor: Virginia Nica
Tiraspolul se laudă că va exporta în Rusia FĂRĂ acordul Chișinăului! Vezi REACȚIA MAIA


După ce reprezentanții puterii de la Tiraspol au anunțat că Moscova va deschide un centru de certificare a producției în regiune, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, susține că R. Moldova deține instituțiile abilitate în vederea certificării calității produselor și nu „este necesar de inventat alte tipuri de control și instituții”.

Potrivit unui protocol încheiat recent între Federația Rusă și administrația nerecunoscută de la Tiraspol, Moscova va deschide în regiune un centru de certificare a calității producției în regiune. Așa-zisul ministrul al agriculturii din Transnistria, Andrei Krista, susține că aceste certificate vor face posibilă livrarea produselor pe piața rusească, prin tranzitarea teritoriului ucrainean, fără acordul autorităților de la Chișinău.

Contactat de Ziarul NAȚIONAL, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, a declarat că este necesar ca Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor să se pronunțe asupra acestui subiect.

„Vreau să vă asigur că R. Moldova deține instituțiile necesare care să elibereze eficient certificatele care atestă în cel mai sigur mod calitatea și siguranța alimentelor. De asemenea, există acordurile semnate de autoritățile de la Chișinău cu „Rosselhoznadzor” și „Rospotrebnadzor”. În acest condiții, consider că nu este necesară inventarea unor tipuri de control sau a unor instituții. Noi avem instituțiile necesare pentru a asigura comercializarea pe piața internă sau exportul unei producții calitative și sigure, fapt demonstrat și de aprecierea produselor noastre de către operatorii de pe alte piețe”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Menționăm că protocolul semnat de reprezentanții Tiraspolului și ai Moscovei prevede și eliminarea embargourilor pentru producția din regiune, care au fost instituite anterior pentru producătorii de pe ambele maluri ale Nistrului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md