04:06:55 26.04.2024
Stiri

Dan Puric, premiu de EXCELENŢĂ la Chişinău. Unde va fi amplasată Aleea celor mai buni actori

Social 25.03.2015 08:40 Vizualizări2353 Autor: Victoria Bortă
Dan Puric, premiu de EXCELENŢĂ la Chişinău. Unde va fi amplasată Aleea celor mai buni actori


Peste 30 de premii au fost acordate în cadrul Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), ediţia a XIV-a, care a avut loc pe 23 martie la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din capitală.

Premierul Chiril Gaburici, prezent la eveniment, a înmânat premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic. Este vorba de „Familia Tot” de Istvan Orkey, regia - Alexandru Cozub, montat la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Premiul de excelenţă i-a revenit lui Dan Puric, actor, eseist şi regizor de teatru din România, înmânat de liderul liberal-democrat Vlad Filat. Iar cu premiul pentru cea mai bună lucrare regizorală a fost distinsă Daniela Burlaca, pentru spectacolul „Scaunele” de Eugene Ionesco, montat la Teatrul-Studio „Geneza-Art”.

Preşedintele Uniunii Teatrale din Moldova, Alexandru Grecu, a afirmat că „Gala Premiilor UNITEM vine să încununeze o activitate în care ne investim, an de an, talentul și sufletul”, susținându-i pe cei care confirmă faptul că „artistul a fost în toate timpurile un mesager al frumosului, un luptător al metehnelor sociale”.

Premiul pentru cel mai bun rol feminin i-a fost decernat Olgăi Prohorov – pentru rolul Antonia din spectacolul „Svobodnaia para”, iar premiul pentru cel mai bun rol masculin i-a revenit lui Tudor Andriuţă, pentru rolul Panait din spectacolul „Vine apa sau Nimfodora”.

Teatrul de Revistă „Ginta Latină” a luat premiul pentru cel mai bun spectacol pentru copii – „Notenkraker sau …al cincilea anotimp…” după Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, regia - Mihai Ţărnă, iar Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” din capitală – premiul pentru cel mai bun spectacol în teatrul de păpuşi pentru spectacolul „Extra-terestru show” de Aurica Plăcintă, regia - Gabriela Lungu.

Alexandru Grecu a mai anunțat că, recent, la o ședință a Consiliului Municipal Chişinău, s-a decis că, în acest an, va fi inaugurată Aleea celor mai buni actori pe bulevardul Grigore Vieru. Aceasta va începe din strada Albișoara și va continua până la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md