13:04:51 28.04.2024
Stiri

Cum spera un șofer să introducă ilegal în R. Moldova telefoane și tablete transportate din Italia

Social 26.09.2015 15:33 Vizualizări1319 Autor: Victoria Bortă


Cum spera un șofer să introducă ilegal în R. Moldova telefoane și tablete transportate din Italia customs.gov.md

Condimente, ustensile de bucătărie, telefoane mobile și tablete, jucării cu telecomandă, articole vestimentare și alte produse urmau să fie comercializate ilegal pe piața autohtonă, dar au fost depistate la vamă.

Oamenii legii a stopat regulamentar pe traseul Leușeni-Chișinău, la o diferența de câteva ore, două autoturisme de marca „Mercedes Sprinter” pentru verificări.

În primul caz, microbuzul care se deplasa din Italia în Republica Moldova și transporta colete neînsoțite avea ascunse printre bagaje 20 de telefoane în cutii sigelate iPhone 6, iPhone 5S, Samsung Galaxy, Nokia Lumnia și tablete ASUS.

În celălalt autoturism, inspectorii au depistat mai multe elicoptere cu telecomandă, șoferul nefiind în stare să prezinte actele ce ar confirma originea bunurilor.

O altă tentativă de transportare frauduloasă a unui lot de piese auto a fost prevenită de poliţişti într-un cap tractor cu semiremorcă „DAF XF”.

Conform actelor prezentate de către șoferul în vârstă de 38 de ani, acesta transporta marfă din România în Chișinău. Angajații vamali au depistat cutii de viteză, sisteme de ambreaj și cardane auto, ascunse în semiremorcă.

Mai tărziu, alți doi conducători auto au fost somați să tragă pe dreapta. Din cauză că unul dintre șoferi a refuzat să fie însoțit la terminalul vamal Cricova pentru verificări, a fost implicat un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare.

În cele din urmă, s-a dovedit că în compartimentul marfar al unității de transport, un „Mercedes 412D”, bărbatul aducea din Ucraina produse alimentare și îmbrăcăminte în cantități impresionante fără a deține acte de proveniență a bunurilor.

Mai mult, microbuzul avea locașuri special amenajate în scopul tăinuirii mărfurilor, motiv pentru care acesta ar putea fi confiscat.

În cele din urmă, ca rezultat al verificării unui automobil „Toyota Avensis”, stopat în apropiere de comuna Stăuceni, a fost reținut un lot impunător de mirodenii și ustensile de bucătărie.

Bunurile și mijloacele de transport au fost reținute, iar făptașii vor fi sancționați.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md