04:14:05 15.05.2024
Stiri

La 77 de ani, a ajuns FĂRĂ șanse de viață la Spitalul de Urgență. Ulterior, a decis să le trimită o scrisoare emoționantă medicilor de aici

Social 26.09.2015 11:36 Vizualizări5357 Autor: Ziarul National
La 77 de ani, a ajuns FĂRĂ șanse de viață la Spitalul de Urgență. Ulterior, a decis să le trimită o scrisoare emoționantă medicilor de aici


Recent, medicii de la Institutul de Medicină de Urgență (IMU) au fost surprinși să găsească, printre răvașele primite de instituție și o scrisoare de la Gheorghe Tomașenco în vârstă de 77 de ani, locuitor al capitalei.

Imediat, medicii și-au amintit că e vorba de bătrânelul adus în stare critică la Urgență, „aproape fără șanse de viață”, scrie pe site-ul instituției, dar care și-a revenit și a plecat acasă pe picioarele proprii.

Gheorghe Tomașenco a ținut să-și exprime aprecierea pentru medicii de aici care au reușit să-l pună pe picioare.

Publicăm mai jos scrisoarea bătrânului, postată pe site-ul Institutului de Medicină de Urgență:

„Aş dori să mulţumesc din suflet echipei medicale în frunte cu domnul doctor Victor Gafton din secţia Chirurgie nr. 1 pentru reuşita tratamentului şi recuperării mele. Simţul responsabilităţii, sensibilitatea şi generozitatea, alături de cunoaşterea perfectă a procedurilor medicale aplicate, au făcut din echipa sa un colectiv de mare valoare, poate unul dintre cele mai bune din ţară. Aceleaşi calificative sunt caracteristice echipei medicale din secţia Terapie intensivă, unde am fost tratat postoperator.

Dl doctor Victor Gafton face parte din medicii profesionişti, pentru care vocaţia e mai presus de orice. El a devenit eroul meu, pentru că a ştiut cum să folosească priceperea şi profesionalismul, cu care este înzestrat, ca să mă ferească de o dispariţie atât de neaşteptată. Practic, eram un caz pierdut. A dat dovadă de hotărâre, omenie şi cumsecădenie. M-am convins că pentru el viaţa omului este o valoare, un capital fără de preţ şi, pornind de la aceasta, se străduiește să facă tot ce-i stă în puteri pentru a o prelungi, vindecând până şi rănile din interior.

Îi aduc din toată inima recunoştinţa mea sinceră şi tot respectul pentru grija cu care a vegheat la căpătâiul meu şi al celorlalţi pacienţi de salon. N-au ţinut cont de statutul nostru social, de vârstă, de oră, de zi. Cinste şi onoare dcotorului Victor Gafton şi echipei medicale pe care o conduce! Cinste părinţilor şi dascălilor, care i-au educat şi îndrumat pe tărâmul medicinei! Cinste şi onoare familiilor voastre şi vă mulţumim pentru că ne-aţi dăruit viaţă!”.

Administrația IMU susține că „asemenea scrisori de gratitudine pentru calitatea actului curativ nu sunt o raritate în Institut”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md