18:44:20 26.04.2024
Stiri

Oficial! NOU director la Căile Ferate ale Moldovei

Politică 23.09.2015 12:49 Vizualizări2363 Autor: Galina Munteanu
Oficial! NOU director la Căile Ferate ale Moldovei


Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a semnat astăzi ordinul cu privire la numirea lui Iurie Topală în funcția de director general al ÎS „Calea Ferată din Moldova”.

Acesta a câștigat concursul de suplinire a postului vacant de director general al ÎS „Calea Ferată din Moldova”, după ce a deținut interimatul începând cu data de 3 august curent.

Concursul a fost desfășurat de către Consiliul de Administraţie al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, în perioada 13 august - 4 septembrie.

Candidații la această funcție au fost selectați în baza criteriilor de vârstă, experiență de muncă de cel puțin zece ani și experiența de activitate în funcție de conducere de cel puțin opt ani. De asemenea, pretendenții la funcția de administrator trebuiau să aibă studii superioare tehnice, economice sau juridice și să prezinte o viziune clară asupra situaţiei economice a CFM, infrastructurii şi materialului rulant al CFM, precum și asupra reformelor și obiectivelor de dezvoltare a Căii Ferate.

La concurs au fost admiși șase candidați. În urma promovării probei de curriculum vitae și a celei de interviu, Iurie Topală a devenit câștigător al concursului, după ce a acumulat un punctaj total de 196 de puncte.

Iurie Topală a fost consilier municipal liberal, iar actualul ministru al Transporturilor - deputat din partea aceluiași partid.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md