08:09:17 26.04.2024
Stiri

ANCHETĂ DE SERVICIU la Primăria Chișinău după investigația Ziarului NAȚIONAL

Social 21.09.2015 11:06 Vizualizări2055 Autor: Stela Mihailovici
ANCHETĂ DE SERVICIU la Primăria Chișinău după investigația Ziarului NAȚIONAL


După ce Ziarul NAȚIONAL a publicat o investigație despre veniturile, proprietățile și interesele șefilor de direcții din cadrul Primăriei Chișinău, edilul capitalei a inițiat o anchetă de serviciu. Anunțul a fost făcut la ședința de astăzi a Primăriei.

„Noi o să facem și anchetă de serviciu. Nu știu dacă la toate cazurile, cel puțin la o parte. Unii dintre colegi au fost loviți acolo pe nedrept și asta nu-i corect. În privința altora o să verificăm”, a spus Dorin Chirtoacă.

Primarul a precizat că R. Moldova va merge pe urmele altor state din Europa de Est, unde presa a scos la iveală mai multe nereguli în care sunt vizați funcționari și au urmat demisii și condamnări.

„La început se ajunge la stat captiv. Apoi presiune internațională, presa reușește să afle una, două. Apar investigații jurnalistice și încep a cădea capete. La început pe bază de mediatizare, apoi începe și justiția… Ulciorul de multe ori după apă nu se duce. Aveți grijă cum desfășurați procedurile de achiziții, de procurări de servicii. Probele rămân și la un moment dat se dezleagă mâinile procurorilor”, i-a atenționat Dorin Chirtoacă pe șefii de direcții din cadrul Primăriei.

Edilul le-a recomandat funcționarilor să-și analizeze acțiunile și dacă au admis nereguli în activitate „să se retragă cât e lucru cu cinste”.

Puteți citi aici investigația realizată de Ziarul NAȚIONAL despre funcționarii de la Primăria Chișinău cu averi și interese ascunse.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md