19:25:32 01.05.2024
Stiri

Autoritățile „SAPĂ” la Aeroport: „Să vedem dacă a fost o afacere proastă pentru stat”

Politică 15.09.2015 15:54 Vizualizări1769 Autor: Ziarul National
Autoritățile „SAPĂ” la Aeroport: „Să vedem dacă a fost o afacere proastă pentru stat”


O comisie formată din reprezentanți a șapte entități guvernamentale efectuează acum un control la Aeroportul Internațional Chișinău.

„Este vorba de o revizie la Aeroport să vedem dacă au fost investite cele 45 de milioane de euro până la 30 august 2015, așa cum și-a asumat compania”, a declarat prim-ministrul Valeriu Streleț ieri într-o emisiune de la Pro TV Chișinău.

Potrivit lui Streleț, revizia va dura până pe 25 septembrie, iar ulterior Guvernul va analiza rezultatele să vadă „dacă a fost sau nu o afacere proastă pentru stat” și „își va asuma unele decizii”.

Întrebat ce poziție a avut dânsul când s-a decis darea în concesiune a Aeroportului, Valeriu Streleț, deputat pe-atunci, a declarat că a optat pentru atragerea unui investitor mare.

„Dar au venit două companii mici rusești de prin Siberia, ca să dispară ulterior și să ne trezim cu un SRL „Avia Invest” al lui Ilan Șor”, a spus premierul.

Amintim că, anterior, premierul Valeriu Streleț a declarat că există mai multe indicii că afacerea privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău a fost făcută în interesul investitorului, nu al statului.

„Am analizat contractul de concesionare și pot să vă spun că este un contract făcut abil, care apără doar interesele investitorului. Nu se menționează nimic despre originea investițiilor care trebuie făcute. Constatăm că, de fapt, aceste investiții se fac din resursele colectate pe interior”, a declarat recent Valeriu Streleț.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md