20:56:50 01.05.2024
Stiri

MISTERUL procurorului DNA, venit la Chișinău

Anticorupție 15.09.2015 13:48 Vizualizări2082 Autor: Ziarul National
MISTERUL procurorului DNA, venit la Chișinău zdg.md


Procurorul cu experiență DNA, anunțat de președintele Parlamentului Andrian Candu, a ajuns la Chișinău. Este vorba despre Mariana Alexandru, fostă șefă de secție în cadrul DNA.

Mariana Alexandru este cunoscută pentru instrumentarea mai multor dosare de răsunet în România, care îi vizează pe fostul premier Adrian Năstase și fosta ministră a Tineretului Monica Iacob-Ridzi.

De asemenea, Alexandru a pornit și investigațiile pe cazul „Gala Bute”, în care a fost implicată fosta ministră a Turismului Elena Udrea. Totuși, în condiții misterioase, în timp ce se ocupa de acest dosar, procuroarea și-a anunțat subit plecarea de la DNA.

Mariana Alexandru s-a pensionat îndată după ce a revenit dintr-o vacanță, în toamna anului trecut, lăsând neterminate investigațiile pe cazul „Gala Bute”.

După retragerea de la DNA, procuroarea s-a retras și din opinia publică, presa din România scriind la acea vreme că Alexandru nu a oferit niciun comentariu despre pensionarea sa.

Cu doar un an mai devreme, în octombrie 2013, ministrul român al Justiției a încercat să o schimbe pe Mariana Alexandru de la șefia unei direcții de la DNA. Atunci, ea a beneficiat de susținerea publică a Ambasadei SUA.

La Chișinău, procuroarea urmează să ofere consiliere CNA, Procuraturii Generale și Comisiei Naționale de Integritate. De asemenea, Alexandru ar putea revizui unele dosare penale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md