03:39:21 27.04.2024
Stiri

Zona de corp care îți arată care sunt CAUZELE îngrășării

Știri 14.09.2015 18:36 Vizualizări3826 Autor: Daniela Hadei
Zona de corp care îți arată care sunt CAUZELE îngrășării atlas-geografic.ne


De cele mai multe ori, kilogramele în plus reprezintă o problemă destul de serioasă, iar uneori nici sportul și nici dietele nu mai sunt de ajutor.

Puțini însă cunosc faptul că răspunsul la această dilemă se poate găsi în zonele de pe corp, unde se află și se acumulează cel mai mare depozit de grăsime.

Mai jos sunt explicate cele șase motive pentru aglomerările de grăsime din corpul uman, conform imaginii de mai sus, scrie atlas-geografic.net.

Tipul 1 – Regimul alimentar inadecvat

Mâncatul în exces de alimente și zahăr duc la obezitate și este una dintre cele mai comune cauze ale obezității. Prin reducerea cantității de mâncare ingerată la o masă și prin exercițiu fizic de cel puțin 30 minute zilnic, poți avea parte de rezultate surprinzătoare. Medicii recomandă să se mănânce puțin și des, adică cinci mese pe zi – trei principale (mic dejun, prânz și cină) și două gustări între mesele principale. Alimentele alese trebuie să corespundă cerințelor fizice depuse de-a lungul zilei. Dacă ai un serviciu care implică munca la birou, renunță la alimentele care ar fi potrivite pentru cineva care depune mult efort fizic.

Tipul 2 – Stomacul nervos

Oamenii care au un „stomac nervos” consumă frecvent dulciuri, atunci când sunt supuși unor situații tensionate și pline de stres. Consumul de dulciuri în exces poate fi declanșat în stări de depresie, stres sau anxietate. Pentru a reduce și chiar a opri consumul de dulciuri, este important să ne relaxăm, să încercăm să nu mai avem de-a face cu situații stresante. Treptat poți înlocui dulciurile artificiale cu dulciurile naturale – fructe – ca în final să renunți și la acestea, dezvățând corpul de nevoia de dulce.

Tipul 3 – Glutenul

Există posibilitatea să fii supraponderal și din cauza glutenului. Încearcă să renunți treptat la produsele care conțin gluten (grâu, orz, ovăz, secară) și să faci exerciții fizice. De asemenea, dacă ai un loc de muncă ce implică statul la birou, nu uita să te ridici la fiecare 60 de minute de pe scaun. În cazul în care ai diaree sau constipații destul de dese, te simți obosit tot timpul, analizele îți arată că nu ai suficiente vitamine și minerale în organism, du-te la un doctor să îți facă testul pentru sensibilitate la gluten.

Tipul 4 – Metabolism aterogenic

Cei care au depozite de grăsime pe abdomen posibil să aibă și probleme cu respirația. Se recomandă renunțatul la fumat, la consumul de alcool și la mâncăruri grase. Exercițiile cardio trebuie să facă parte din rutina ta zilnică, pe lângă cele pentru abdomen.

Tipul 5 – Circulația venoasă

Persoanele care au depuneri consistente de grăsime pe șolduri și picioare pot avea probleme cu circulația sângelui. Există posibilitatea să fie și un tip de supraponderabilitate moștenită sau să apară la femeile care au dus sarcina la termen. Urcatul scărilor și alergatul sunt eficiente pentru arderea grăsimilor în acest caz. De asemenea, se impune o vizită la doctor dacă sunt frecvente vasele de sânge sparte pe picioare.

Tipul 6 – Inactivitatea

Sedentarismul duce la obezitate și la alte probleme de sănătate. Această cauză este la fel de comună precum prima – regimul alimentar inadecvat. Încearcă să mergi mai mult pe jos, să nu mai stai cu orele în fața calculatorului și/sau a televizorului. Adoptă un câine – cu siguranță te va obliga să ieși din casă mai des și să faci mai multă mișcare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md