00:35:15 27.04.2024
Stiri

Declarațiile unui sirian stabilit de 30 de ani în România, vizavi de criza imigranților: „MANIPULARE ordinară”

Știri 14.09.2015 17:34 Vizualizări2332 Autor: Ziarul National
Declarațiile unui sirian stabilit de 30 de ani în România, vizavi de criza imigranților: „MANIPULARE ordinară” expunere.com


Un sirian stabilit de peste 30 de ani în Romania spune că invazia musulmană este „o manipulare ordinară”, iar miza este una „economică”.

„În coasta Siriei s-a descoperit un bazin imens de gaz. Turcii i-au propus lui Assad să facă un gazoduct să ajungă până la europeni. Rușilor nu le convine să piardă controlul asupra gazului, pentru că e o armă strategică și o armă militară. Apoi, rușii mai au o cauză pentru care nu vor să scape regimul Assad din mână. În Siria este singura bază militară rusă din Marea Mediterană. Alta nu au. Americanii vor să-i înlăture de acolo. Siria este punct de legătură. Iranul are foarte multă influență în Irak, care are graniță vecină cu Siria. Iar prin Siria trece la Liban, la Hezbollah. Arabia Saudită nu vrea ca iranienii, care-s sunniți, să-și extindă zona de influență. Și atunci sprijină, chipurile, revoluția”, a declarat Hamad al-Essa Talal, pentru expunere.com.

Potrivit bărbatului sirian, în prezent, medic de profesie, imigranții sunt obișnuiți să trăiască alături de creștini și majoritatea sunt doctori, profesori, avocați și IT-iști.

„Nu-i cunosc pe toți, dar marea majoritate cred că sunt refugiați, pentru că războiul din Siria, care durează de 4 ani, a dislocat vreo 14 milioane de sirieni. Vreo 8 sunt în țările din jur: Turcia, Irak, Iordania și Liban… ăia săraci, care nu au avut decât să fugă de moarte și de bombele lui Assad. Restul, așa-zișii imigranți care au venit în Europa, sunt din pătura de mijloc: doctori, avocați, IT-iști, care au acumulat niște bani, au văzut că nu se rezolva situația și caută un trai mai bun. Sunt oameni care gândesc și știu ce vor. Ținta lor este o țară unde sunt plătiți mai bine. (…) Cred că acum cineva manipulează. Ei, de la primele zile ale războiului au fost emigranți, au fugit”, a mai precizat bărbatul.

De asemenea, acesta spune ca majoritatea celor care vin în Europa sunt obișnuiți să trăiască alături de creștini.

„Majoritatea celor care emigrează acum sunt arabi creștini. Ideea că e o invazie musulmană e o manipulare ordinară. Desigur că mai sunt și musulmani, dar cum au conviețuit 2000 ani împreună, mai pot conviețui și de acum înainte încă 2000, nu sunt probleme”, spune acesta.

Vedeți aici continuarea interviului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md