01:23:42 04.05.2024
Stiri

Emoții prin rock

Monden 13.09.2015 16:08 Vizualizări1799 Autor: Daniela Hadei
Emoții prin rock


PASIUNE // Vin de la Strășeni și fac parte din generația „bubble gum” și „dandy”. Le place rockul și îl cântă cu cea mai mare plăcere

Au fost colegi de clasă, iar pasiunea pentru muzică i-a apropiat și mai mult. Fiecare dintre ei cântă de mult timp, iar din decembrie anul trecut muncesc cot la cot în trupa „FlashBlood”.

Chitară, tobe, vocal

Adrian Gavriliuc – vocal, Sergiu Gopleac – chitară, Octavian Botnaru - chitară bass și Iurie Roșca la tobe, sunt cei patru tineri care formează trupa „FlashBlood”. Muzica lor pune pe jar admiratorii muzicii rock, iar la concertele lor, publicul este mereu în picioare. Chiar dacă băieții spun că„rockul este foarte slab apreciat, dar în general e ușor să te afirmi pe piața muzicala din R. Moldova”, ideea de a forma o trupă o au încă de la primii pași în muzică.

„Ideea de a forma o trupă o purtam încă de când am luat primul acord la chitară și am înțeles că mai există și alte căi de a te exprima decât dansul și desenul, de care eram preocupat atunci”, ne spune Sergiu. Iurie zice că în Strășeni nu prea sunt toboșari și că se aștepta să fie invitat în noua trupă. „Ne cunoșteam de mult, așa că mi-a fost ușor să accept și, la fel de ușor, să mă acomodez”, completează tânărul.

„FlashBlood” – o taină

Întrebați de ce au ales acest nume pentru formația lor, tinerii interpreți ne spun că acest fapt reprezintă o taină și pentru ei. „Am pornit cu acest nume fără a avea vreo predispunere față de un anumit sens. Am fost siguri că le vom descoperi pe parcurs.

Am ajuns la denumire printr-un brainstormig cu trupa, în cadrul unei repetiții. Până la ea au mai fost câteva variante, dar când am ajuns la „FlashBlood”, a urmat o scurtă pauză. Părea cea mai potrivită alternativă”, ne povestește Adrian. Colegul său, Sergiu,

spune că acest nume era unul temporar de la început, dar treptat s-a identificat cu el.

„Treptat s-a lipit de noi și noi de ea. Mulți, care încă nu ne cunosc, ne asociază cu o trupă de Trash Metal, Hard Rock, probabil din cauza cuvântului „blood” - sânge. Nouă însă nu ne pare așa. Sângele e mișcare, e viață”, zice chitaristul.

De la muzică corală, la rock alternativ

Până la „FlashBlood”, Iurie a ținut ritmul și în alte câteva trupe, într-un stil mai dur, de hardmetal, paganmetal, trash - cu pedală dublă și ritm alert. Acum se regăsește perfect în stilul noii formații. Vocalistul însă, o bună vreme a cântat muzică corală.

„Am cântat în cor, vreo doisprezece ani”, zâmbește Adrian. Octavian a făcut studii de pian, iar Sergiu a cântat tot la chitară, doar că acasă. „Casa lui Octavian este plină de instrumente. Într-o perioadă de criză ne-am mutat la el și am repetat pe ascuns. Acum totul este bine, avem o altă sală de repetiții, cu instrumente proprii”, povestește Adrian.

Melodiile lor – sentimente și trăiri

Băieții își scriu singuri muzica și versurile, iar fiecare melodie nouă este un adevărat eveniment pentru ei. „De versuri și muzică mă ocup eu. De aranjamente, ritm, completări - Sergiu, Octavian și Iurie. Interesant e să urmărești cum piesele evoluează în timp. O piesă nouă e un eveniment”, zice Adrian. Sergiu ne spune că toate piesele vin din trăiri, sentimente și emoții. „Mereu cânt singur la sfârșit de zi și înregistrez tot ce fac. Așa am strâns o arhivă impunătoare de înregistrări din trăiri din diferite zile, unele mai bune, altele mai rele, dar înregistrările stau acolo pe raft și își așteaptă momentul când vor deveni piese”, spune Sergiu.

„Exersăm. Compunem. Creștem”

Trupa celor patru băieți a participat recent și a luat un premiu de frunte la concursul de muzică „POT”, iar competiția aceasta a fost ca un „duș rece” pentru ei.

„A fost o experiență puternică. Ne-am creat mulți prieteni cu interese comune. Aici l-am cunoscut și pe Mircea Sturza, toboșarul din „FurioSnails”, care ne-a șoptit mai multe secrete din bucătăria tobelor, dar și pe Igor Buzurniuc și Lilian Severin de la care am avut mai multe de învățat”, ne spune Iurie.

„Chiar eram sceptic de faptul că vom trece în finală. Dar, cu susținerea fanilor, am reușit”, completează Octavian. După acest concurs, tinerii ne spun că în prezent muncesc la noi proiecte. „Ne focusăm acum pe înregistrarea muzicii la care lucrăm de opt luni. Exersăm. Compunem. Creștem”, zice Sergiu.

Următorul concert al trupei „FlashBlood” va avea loc pe 12 septembrie curent, la „Moldexpo”, acolo unde vor cânta pe aceeași scenă cu cei de la „Gândul Mâței”, „Paralela 47”, Mevv și alți invitați speciali. „Invităm toată lumea îndrăgostită de muzică bună, care vor să ne cunoască și să ne simtă pe viu”, au conchis tinerii artiști.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md