00:01:16 04.05.2024
Stiri

A vrut să cumpere o maşină second-hand şi a făcut greşeala vieţii lui. Ce a păţit acest bărbat

Social 13.09.2015 15:01 Vizualizări1173 Autor: Ziarul National
A vrut să cumpere o maşină second-hand şi a făcut greşeala vieţii lui. Ce a păţit acest bărbat gandul.info


Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor avertizează românii de o nouă metodă de fraudă: cu maşini second-hand. Este vorba despre anunţurile online de autoturisme la mâna a doua, care se dovedesc a fi false, însă potenţialii clienţi sunt păgubiţi de diferite sume plătite ca avans.

După metoda „Accidentul”, acum o altă metodă de fraudare face victime în rândul românilor. Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Sorin Şuşanu, avertizează că există un nou sistem de păcălire a românilor prin anunţuri false de vânzări de maşini second-hand.

Potrivit monitorulexpres.ro, cel puţin zece sesizări au fost depuse de către oameni care au vrut să-şi cumpere un autoturism la mâna a doua, în urma unui anunţ pe internet, dar care, în final, au fost păgubiţi.

Concret, după ce un potenţial cumpărător vede un anunţ pe un site de vânzări de maşini second-hand, încearcă să-l sune pe vânzător, însă acesta susţine că se află într-o zonă fără semnal şi, ca atare, preferă discuţiile online. Ca să se asigure că respectivul client este interesat de maşină în mod real, îi spune să depună un avans la o firmă de transfer bancar, lucru pe care susţine că-l va face şi el. La final, banii clientului ajung la falsul vânzător, fără alte explicaţii ulterioare.

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor susţine că s-a pornit o verificare a companiei de transfer bancar implicată, existând posibilitata ca aceasta să fie obligată să plătească despăgubiri victimelor. Şeful Comisiariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Sorin Suşanu, a făcut public cazul unui braşovean care a şi depus reclamaţie în urma unei situaţii de acest fel. Victima fraudei, un braşovean de 40 de ani, a găsit anunţul pe un site de vânzări online şi a vrut să cumpere un Renault Kangoo, oferit la vânzare cu 1 250 de euro. A vrut să sune la vânzător, însă nu a reuşit, şi i s-a explicat că singura variantă de comunicare este internetul, pe motiv că persoana care a scos la vânzare maşina se află într-o zonă în care semnalul de telefonie este prea slab. „În urma mai multor discuţii pe e-mail, femeia cu care am vorbit a spus că este la Balaton, în Ungaria. Pentru a dovedi că sunt interesat de maşină, mi-a cerut să depun o sumă de bani, pe numele meu, într-un cont din Mureş, unde se afla maşina. Şi ea a făcut la fel. Am pus 1 200 de euro, şi apoi am trimis o copie după documentul de transfer bancar, după ce mi s-a spus că, în mod normal, numai eu pot ridica acei bani“, a povestit braşoveanul păgubit.

După mai multe zile de la depunerea banilor, perioadă în care nu a mai auzit nimic de la vânzător, braşoveanul şi-a dat seama că a fost păcălit.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 684 Joia Mare: Tradiții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md