19:17:13 26.04.2024
Stiri

Armistiţiul din Ucraina s-ar putea PRĂBUȘI. Anunțul IMPORTANT făcut de NATO

Știri 22.03.2015 17:38 Vizualizări1228 Autor: Ziarul National
Armistiţiul din Ucraina s-ar putea PRĂBUȘI. Anunțul IMPORTANT făcut de NATO gandul.info


Alianţa Nord-Atlantică este preocupată de riscul nerespectării armistiţiului fragil din estul Ucrainei, astfel că trebuie să analizeze toate opţiunile, inclusiv cea a trimiterii de armament defensiv, apreciază generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa.

Întrebat în cursul unui seminar organizat la Bruxelles despre oportunitatea trimiterii de armament Ucrainei, Breedlove a răspuns, potrivit Reuters: „Nu cred că vreun instrument pe care îl au la dispoziţie Statele Unite sau orice altă naţiune trebuie exclus".

Fără a menţiona Rusia, Breedlove a denunţat tactici de tip diplomatic, informaţional, militar şi economic care ar fi utilizate împotriva Ucrainei. „În replică, Occidentul cred că ar trebui să analizeze toate opţiunile avute la dispoziţie. Există riscul destabilizării? Răspunsul este afirmativ. Dar şi lipsa de acţiune poate fi destabilizatoare", crede Breedlove.

Informaţiile obţinute de NATO evidenţiază evoluţii militare „preocupante" în estul Ucrainei, existând riscul nerespectării armistiţiului valabil din 15 februarie. „Continuăm să asistăm la elemente preocupante de apărare antiaeriană, de comandă şi control, de realimentare, la echipamente transportate printr-o frontieră vulnerabilă. Există preocupări privind nerespectarea Acordului de la Minsk", a subliniat Breelove.

Ucraina şi insurgenţii proruşi se acuză de încălcarea armistiţiului din estul Ucrainei, iar luptele continuă în zona oraşului Mariupol, situat pe litoralul Mării Azov.

Statele Unite analizează opţiunea trimiterii de armament letal armatei ucrainene, dar deocamdată nu s-a luat nicio decizie.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md