17:56:31 26.04.2024
Stiri

Iubiri celebre // Urmărit de celebritate... femei și datorii

Social 22.03.2015 16:40 Vizualizări1344 Autor: Ziarul National


Iubiri celebre // Urmărit de celebritate... femei și datorii sursa: google.ro

Clasici ai literaturii // Aventurile lui Alexandre Dumas tatăl

A scris peste 600 de lucrări, printre care celebre romane de aventuri. Îi plăceau călătoriile și vânătoarea. Un loc aparte era rezervat prietenilor și femeilor. Iubea toate femeile deopotrivă și totodată niciuna, cu excepția mamei sale, Maria-Luiza.

Fiul

Ajungând la Paris la vârsta de 21 de ani, cucerește inima unei croitorese divorțate, cu opt ani mai mare decât el, care peste un an îi va dărui un fiu, Alexandre, viitorul autor al romanului „Dama cu camelii”, pe care-l va recunoaște abia după șapte ani.

Mélanie

Face cunoștință cu Mélanie Waldor, o poetesă de 30 de ani, căsătorită. Natură pasională, ea se îndrăgostește nebunește de Alexandre. Relația lor a fost furtunoasă din cauza geloziei lui Mélanie, deoarece el nu lăsa să-i scape din mâini nicio actriță drăguță. Printre acestea a fost și actrița de tragedie Marie Dorval, dar și Belle Crelsamer, care i-a născut o fiică.

Mélanie își dorea și ea un copil de la Dumas, doar că un avort spontan i-a distrus visul. Peste un an, amanții s-au despărțit, o despărțire grea, Melanie amenințându-l cu sinuciderea. Însă, Dumas nu și-a schimbat hotărârea.

Căsătoria

Au durat câțiva ani ca Ida Ferrier să-l câștige pe amantul său frivol. În februarie 1840, Dumas se căsătorește, spre uimirea întregului Paris, deoarece toți știau că are nenumărate amante, un fiu și o fiică de la femei diferite. O versiune cu referire la acest eveniment este că actrița l-ar fi șantajat cu datoriile pe care le avea la moment: ori se căsătorește cu ea, ori va nimeri după gratii pentru datorii.

Playboy incurabil

Biografii săi au calculat că a avut peste 500 de amante care mai de care mai ciudate şi a fost tatăl a cel puţin șapte copii nelegitimi. Incapabil de fidelitate, putea avea în același timp câteva amante, neavând pretenţii ca iubitele şi chiar soţia sa să nu-l înşele. Într-un final, soția sa a fugit cu un nobil, iar Dumas și-a continuat aventurile amoroase. Pentru el, prezenta interes pasiunea intrigii – de la amantul înflăcărat până la soțul înșelat.

Fanny Gordosa

Memorabilă a rămas întâlnirea cu actrița italiană Fanny Gordosa. Primul soț al lui Fanny era atât de obosit de apetitul sexual al acesteia, încât a obligat-o să se încingă cu un prosop umed ca să-și mai potolească temperamentul. În curând, actrița nu a mai simțit nevoia să se încingă cu prosopul. Doar că scriitorul a alungat-o foarte repede din casa sa, deoarece, înșelându-l cu un învățător de muzică, aceasta îi făcea scene de gelozie din pricina altor femei.

„Băiețelul”

Dumas a călătorit prin toată Italia însoțit de Émilie Cordier, pe care o numea „amiralul meu”. Îmbrăcată în haine bărbătești, aceasta se dădea drept un băiețandru. Toată lumea cunoștea, însă, adevărul. Curând acest „băiețel” s-a dovedit a fi însărcinat. Iar la timpul cuvenit, „amiralul” i-a născut o fetiță, Micaëlla, pe care Dumas o iubea foarte mult. Doar că Émilie nu i-a permis să-și declare oficial paternitatea.

A urmat Lola Montes, o dansatoare exotică. Apoi, actrița americană Ada Menschen, după care își pierdea mințile și pe care Dumas a introdus-o în societatea boemă și literară a Parisului.

A trăit o viață tumultoasă, distrându-se și trăind pe picior larg. Însă a și muncit neobosit, câștigând milioane, cheltuindu-le cu aceeași rapiditate. A vrut să ia totul de la viață. Moare de sifilis la vârsta de 68 de ani.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md