23:55:10 26.04.2024
Stiri

Obama ironizează pe seama strategiei Rusiei în Siria

Știri 12.09.2015 20:01 Vizualizări1159 Autor: Ziarul National


Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a estimat vineri că strategia Rusiei în Siria de a acorda sprijin regimului lui Bashar al-Assad este sortită eşecului, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Rusia împărtăşeşte angajamentul nostru de a lupta împotriva extremismului violent”, a explicat Obama la o întâlnire cu militari americani la baza Fort Meade (Maryland, estul Statelor Unite) pentru a comemora atacurile din 11 septembrie 2001.

„Dacă sunt dispuşi să lucreze cu noi şi cu cele 60 de ţări ale coaliţiei, atunci există posibilitatea unui acord politic de tranziţie”, a mai declarat el.

„Vestea proastă este că Rusia continuă să creadă că Assad este cineva care merită să fie sprijinit”, a adăugat Obama, promiţând să transmită un mesaj clar Rusiei: „Nu puteţi continua să aplicaţi o strategie ce este sortită eşecului”.

Liderul sirian este „distrugătorul poporului său”, a acuzat Obama, subliniind că Assad şi-a transformat ţara într-o zonă ce atrage „jihadiştii din întreaga regiune”.

Statele Unite au anunţat o recentă desfăşurare de material şi soldaţi ruşi în apropiere de Latakia, fief alawit al preşedintelui Bashar al-Assad, aminteşte France Presse.

Moscova a negat orice consolidare a prezenţei sale militare în Siria. Ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov a admis totuşi că avioanele ruseşti cu destinaţia Siria transportau de asemenea echipamente militare şi nu doar ajutor umanitar aşa cum a dat asigurări până acum.

Vineri, Rusia a cerut coaliţiei internaţionale conduse de SUA să coopereze cu Damascul pentru a-şi coordona mai bine loviturile aeriene contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md