06:18:46 27.04.2024
Stiri

Disensiuni în PMAN? Platforma DA: „Nimeni nu cedează niciun milimetru!”

Politică 12.09.2015 13:21 Vizualizări1422 Autor: Ziarul National


Disensiuni în PMAN? Platforma DA: „Nimeni nu cedează niciun milimetru!”

Anumite suspiciuni apărute printre protestatarii din centrul capitalei vizavi de intențiile conducătorilor Platformei „Demnitate și Adevăr” i-a determinat pe aceștia să iasă astăzi la microfon și să-i îndemne la „unitate”.

„Săptămâna aceasta nu a dus la ceea ce ne-am dorit. Revendicările nu au fost executate. Nu deviem cu niciun milimetru de la acea Proclamație adoptată pe 6 septembrie. Nimeni nu cedează cu niciun milimetru”, a spus președintele Consiliului Marii Adunări Naționale, Andrei Năstase.

Pentru a calma spiritele din Piața Marii Adunări Naționale, Consiliul a numit „un intendent al orășelului demnității” – pe Eduard Maican, șeful unei uniuni de veterani.

„Altcineva care pretinde că are vreun rol aici este un pic hazardat”, a spus Năstase și a îndemnat să fie respectați cei care au fost aleși să determine agenda protestelor.

Năstase a făcut referire la Vasile Costiuc, liderul Partidului „Democrația Acasă”, care s-a prezentat în ultima săptămână drept „primar al orășelului demnității”, iar astăzi a anunțat că se retrage din centrul capitalei. Costiuc a spus că liderii platformei se pregătesc să propună duminică un guvern de alternativă și aceștia se vor căpătui și cu funcții.

Amintim că, printre revendicările protestatarilor se numără demisia conducerii statului și organizarea de alegeri anticipate.

Atât președintele Nicolae Timofti, cât și premierul Valeriu Streleț le-au răspuns anterior că nu-și vor prezenta demisia, pentru că R. Moldova s-ar pomeni într-o criză fără precedent.

Între timp, a fost suspendată majorarea tarifelor la energia electrică și gazele naturale, iar „Franzeluța” a anunțat că prețurile la pâine revin la cele de până la 15 august curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md